На день Святого Валентина. Як приготувати старовинний перський «торт кохання»
Солодке, як і любов, є найбільшими у світі спокусами. Торт кохання — це десерт, який не залишить вас без захоплення з боку вашої коханої людини чи сім'ї. NV розповідає простий рецепт перського «торта кохання».
Перський торт кохання — це смачний десерт, яким насолоджуються протягом століть. Його історія дещо загадкова, про його походження ходять різні чутки та легенди. Одні вважають, що торт створила молода жінка, яка намагалася завоювати серце перського принца. Інші вважають, що його створив пекар, який хотів вразити своїх клієнтів новим екзотичним десертом.
Насправді торт походить з Ірану, де його традиційно подавали на весіллях та інших урочистих заходах. Десерт славиться своїм унікальним спокусливим поєднанням смаків, до складу якого входять рожева вода, кардамон, фісташки та шафран. Вишуканий і романтичний перський торт завоював серця закоханих у всьому світі.
Перський «торт кохання»
Інгредієнти:
- 1 склянка універсального борошна
- ½ склянки мигдалевого борошна
- 1 ½ чайної ложки розпушувача
- ¼ чайної ложки солі
- 1 чайна ложка меленого кардамону
- ½ чайної ложки меленого мускатного горіха
- ¾ склянки цукрового піску
- ½ склянки несолоного вершкового масла, розм’якшеного
- 2 великих яйця
- ½ склянки йогурту
- Цедра 1 апельсина
- ¼ склянки несолоних фісташок, подрібнених
- Пелюстки троянд і цукрова пудра для прикрашання
Інгредієнти сиропу:
- ½ склянки цукру
- ½ склянки води
- Сік 1 апельсина
- 1 столова ложка трояндової води
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 175 °C. Змастіть жиром і притрусіть борошном 9-дюймову круглу форму для торта.
- У мисці збити борошно, мигдалеве борошно, розпушувач, сіль, кардамон і мускатний горіх.
- В іншій мисці збиваємо вершкове масло з цукром до світлої та пухнастої маси. Вбийте яйця по одному, потім додайте йогурт і апельсинову цедру.
- Поступово додавайте сухі інгредієнти до вологих. Перемішуйте до повного змішування. Всипати подрібнені фісташки.
- Виливаємо тісто в підготовлену форму і розрівнюємо верх. Випікаємо 25−30 хвилин, поки зубочистка не вийде чистою.
- Поки корж випікається, готуємо сироп: Змішайте цукор, воду й апельсиновий сік у каструлі на середньому вогні. Варіть, поки цукор не розчиниться, а потім додайте рожеву воду.
- Щойно пиріг виймуть із духовки, полийте його сиропом. Дайте йому просочитися.
- Прикрасити пелюстками троянд, але не з магазину, і посипати цукровою пудрою.