З какао, глазур’ю і варенням. Три рецепти печива-валентинок до Дня закоханих

13 лютого, 02:15
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Рецепти святкової випічки (Фото:GreenArt_Photography / depositphotos)

Рецепти святкової випічки (Фото:GreenArt_Photography / depositphotos)

До Дня святого Валентина багато хто намагається підготувати своїм коханим найкрасивіші та найромантичніші привітання, листівки і подарунки. Пропонуємо спекти смачні тістечка-валентинки своїми руками.

Ділимося трьома простими, але цікавими рецептами гарного святкового печива. У їх приготуванні найбільша складність — знайти формочки потрібного виду і форми. Їх можна пошукати у будь-якому магазині з посудом, побутовими дрібницями або замовити в Інтернеті.

Відео дня

Печиво з сердечками — рецепт

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. рослинної олії
  • 200 г вершкового масла
  • дрібка солі
  • 35 г какао
  • 400 г борошна
Щоб приготувати таке печиво, потрібні маленькі форми-серця (Фото: Instagram.com/dina_liashyk)
Щоб приготувати таке печиво, потрібні маленькі форми-серця / Фото: Instagram.com/dina_liashyk

Приготування:

1. Яйце розтерти з розм’якшеним вершковим маслом, цукровою пудрою і сіллю до однорідності. Отриману масив розділити на двоє. В одну з них додати какао і 1 ч. л. рослинної олії.

2. У кожну масу поступово ввести по 200 г борошна і вимісити однорідне пластичне тісто. Потім окремо упакувати їх у харчову плівку і прибрати до холодильника на 2−3 години.

3. З кожного тіста розкатати тонкі пласти (приблизно по 0,5 см завтовшки) на присипаній борошном поверхні. Для цього печива необхідні дві форми: велике серце і маленьке. Велике цілком можна замінити на склянку і зробити печиво круглим.

4. За допомогою формочок вирізати маленькі серця темного і світлого тіста та вставити їх в основу протилежного кольору. Таким чином вийдуть красиві різнокольорові пряники. Випікати в духовці приблизно 8−10 хвилин при температурі 200 градусів.

Медове печиво з глазур’ю — рецепт

Інгредієнти:

Для тіста

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. меду
  • 400 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 150 г цукру
  • 100 мл соняшникової олії
  • ванілін за смаком

Для глазурі

  • 1 яєчний білок
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 мл харчового барвника (за бажанням)
  • 1 ст. л. лимонного соку
Глазур можна забарвити в будь-який бажаний колір (Фото: instagram.com/cookiesbygaby_)
Глазур можна забарвити в будь-який бажаний колір / Фото: instagram.com/cookiesbygaby_

Приготування:

1. Яйця збиваємо із сіллю і цукром до однорідності. У яєчну суміш додаємо масло, мед і відправляємо на водяну баню до того часу, поки мед не розчиниться. Після цього додати соду і активно перемішувати. Потім поступово ввести в гарячу масу просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто (не варто кидати все відразу, краще потім додати, ніж зробити тісто занадто твердим і «збитим»).

2. Потім відправте його у холодильник на годину, а потім ще на пів години в морозильну камеру. Після цього тісто розкачати тонким шаром, вирізати печиво і випікати при температурі 170 градусів до готовності (приблизно 7−8 хвилин).

3. За допомогою міксера білок збити з цукровою пудрою до гладкості. В отриману суміш додати сік лимона і кілька крапель барвника. Якщо вийде дуже густо, можна додати трохи води. Печиво зручно покривати за допомогою пензлика (силіконового або чистої кисті для малювання).

Печиво-валентинки з варенням — рецепт

Інгредієнти:

Для пісочного тіста

  • 300 г борошна залежності від структури тіста)
  • 180 г вершкового масла
  • 140 г цукру
  • 1 яйце

Для начинки

  • 200 г чорної смородини або інших кислих ягід
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
Таку валентинку готувати просто, а виглядає незвично (Фото: instagram.com/katerina.sloboda)
Таку валентинку готувати просто, а виглядає незвично / Фото: instagram.com/katerina.sloboda

Приготування:

1. Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, потім додати яйце і ще раз збити. Маса повинна стати більшою приблизно у 3−4 рази. Поступово вмішайте борошно і замісіть тісто. Борошно додавайте поступово — скільки «візьме» тісто. Воно не повинно липнути до рук, але і не має бути занадто щільним. Оберніть його в харчову плівку і відправте ненадовго в холодильник.

2. Приготуємо начинку. Для цього у сотейнику змішайте ягоди з цукром і трохи прогрійте, щоб смородина добре пустила сік. Потім пропустіть через дрібне сито, віджавши рідину з ягід. В отриманий сироп додайте крохмаль, перемішайте і проваріть до загустіння. Потім зніміть з плити і дайте охолонути.

3. Тісто розкачати досить тонким шаром (приблизно 5 мм) і за допомогою форми у вигляді серця (або кола) виріжте заготовки. Половина з них повинна бути суцільною, а половина — з отвором посередині відповідної форми. Перенести їх на деко, застелене пергаментом для випічки і відправте у духовку. Випікайте 10−14 хвилин до появи золотистої скоринки.

4. Печиво охолодити і склеїти половинки між собою за допомогою ягідного джему. Простір усередині верхнього печива також заповнити ним.

Смачного!

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X