Справжній символ свята. Рецепт пухких вареників з сиром на Масницю

16 лютого 2023, 04:50

Рецептом у своїх соцмережах поділився шеф-кухар і фуд-блогер Едуард Насиров.

Хоча за Масницею міцно закріпилася нова традиція готування млинців, насправді однією з найбільш традиційних страв свята завжди були пухкі вареники. Як розповідає Едуард Насиров, навіть популярна святкова приказка нагадує саме про пироги (альтернативна назва дріжджових вареників) — «Дав Бог — Масниці діждали, то вареників ся понаїдали!». Тому кулінар поділився рецептом страви з двома найбільш автентичними начинками — сирною та вишневою.

Реклама

Рецепт вареників з сиром і вишнею

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • 4 скл. борошна
  • 50 г живих дріжджів
  • 1 скл. молока
  • 120 г масла
  • дрібка солі

Для начинки з сиру:

  • 300 г сиру
  • 1 жовток
  • 50 г масла
  • 2−3 ст.л. цукру
  • цедра лимону за бажанням

Для начинки з вишень:

  • 400 г вишні
  • 1 ст.л. крохмалу
  • 80 г цукру
  • кориця за бажанням

Приготування:

1. Розчиніть дріжджі зі столовою ложкою борошна та третиною склянки молока. Дайте постояти 10−15 хвилин. Змішайте опару з рештою борошна та інгредієнтів для тіста. Замісіть тісто, накрийте та залиште підходити.

2. Підготуйте начинки, змішавши інгредієнти. Лимонна цедра та кориця в обох начинках опціональні, якщо ви хочете трохи відійти від класичної класики.

3. Обімніть тісто та розкачайте товщиною 0,5−0,7 см. Виріжте склянкою чи формою кружечки, викладіть всередину начинку та защипніть. Зазвичай пухкі вареники роблять із не дуже об'ємним швом, більш подібним до пиріжків.

4. Відваріть вареники на пару до готовності впродовж 8−10 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини