Страва з Коломиї. Рецепт книдлів з картоплі від Едуарда Насирова

11 січня, 04:51
Подавати можна зі шкварками або грибною засмажкою (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Подавати можна зі шкварками або грибною засмажкою (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Кулінар поділився автентичним рецептом у своєму блозі My Happy Food.

Едуард Насиров продовжує знайомитися з регіональною українською кухнею і цього разу приготував просту і бюджетну страву з Коломиї. По суті, книдлі — це картопляні кульки, котрі подають зі шкварками чи грибною підливою в піст.

Відео дня

Рецепт книдликів

Інгредієнти:

  • 400 г сирої картоплі
  • 400 г картоплі звареної у мундирі
  • 1 яйце
  • 5 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • сіль за смаком

Для варіння:

  • окріп + сіль за смаком
  • 2 ст. крохмалю + 100 мл холодної води

Для веганської засмажки:

  • рослинна олія
  • 1 цибулина
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 250 г печериць
  • жменя сухих білих грибів

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти: відваріть картоплю в мундирах, подрібніть цибулю та печериці.

2. Сиру картоплю натріть і відіжміть. Додайте до неї так само натерту варену картоплю та решту інгредієнтів.

3. Замісіть тісто та дайте йому постояти 10−20 хвилин. Сформуйте маленькі кульки.

4. Підсоліть воду, доведіть її в каструлі до закипання та додайте розчинений у воді крохмаль (щоб кульки не розпалися). Додайте кульки та варіть, доки вони не спливуть.

5. Для засмажки обсмажте цибулю до м’якості, додайте гриби та смажте разом до золотистості.

Змішайте книдлі із засмажкою та подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X