Королі кухні. НВ представляє 33 найкращих кухарів України, які задають тон у ресторанній культурі

До переліку потрапили кухарі, які набрали два та більше згадувань експертів (Фото:Колаж НВ)
Журнал НВ називає 33 кухарів, які є головними рушіями прогресу в українських ресторанних культурі, бізнесі й кулінарії
Список було складено за допомогою експертів (повний склад експертної ради наведено нижче). Представники ресторанного бізнесу, які брали участь у відборі, мали можливість назвати будь-кого з кухарів України, крім тих, до яких мають безпосередній стосунок.
До переліку потрапили кухарі, які набрали два та більше згадувань експертів. У списку вони перераховані за алфавітом.


Меїр Адоні
Шеф-кухар ресторану Samna (Київ)

Ізраїльтянин марокканського походження, Меїр Адоні вважається одним із трьох найперспективніших шеф-кухарів Ізраїлю, до того ж — найактивнішим із тих, хто формує обличчя сучасної близькосхідної кухні у світі.
Адоні провів дитинство на кухні своєї марокканської бабусі і вже тоді мріяв стати шеф-кухарем. Він працював та навчався у найкращих — легендарного Рене Редзепі, шеф-кухаря та засновника мішленівського ресторану Noma у Копенгагені, Хуана-Марі Арзака, зіркового шефа мішленівського ресторану Arzak у Сен-Себастьяні, та засновників Alinea, американського мішленівського ресторану в Чикаго. Навчався Адоні в академії Le Cordon Bleu Australia.
Він вважає близькосхідну кухню несправедливо позбавленою світової уваги, і тепер, відкриваючи власні заклади в Нью-Йорку, Тель-Авіві, Барселоні, Берліні та Лондоні, саме на східній їжі робить особливий акцент. Рік тому в партнерстві з власниками ресторанної групи IAMTHE шеф-кухар відкрив свій перший ресторан у Києві.
Ярослав Артюх
Шеф-кухар

«Герой першої згадки про українську кухню у Michelin Guide», — цим фактом серед гурманів відомий 31‑річний кулінар Ярослав Артюх, який багато років очолював ресторан Канапа, один із топових закладів Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова на Андріївському узвозі. Свою першу рульку в пиві майбутній шеф приготував десятирічним, у 22 роки вже керував кухнею в Канапі, а в 2018‑му у свої 27 потрапив на сайт престижного кулінарного гіда Michelin.
У роботі Артюх сповідує авторське бачення сучасної української гастрономії — автентичні національні рецепти він поєднує з новітніми технологіями на кшталт молекулярної кухні.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life