Як у дитинстві. Три надзвичайно прості та смачні рецепти яблучного повидла на зиму: для випічки та до чаю

22 вересня 2023, 05:37

Коли яблуками засипані прилавки магазинів, а на дачі вже всі сусіди поділилися між собою врожаєм, приходить час готувати з фруктів сезону повидло.

Улюблене для багатьох повидло з яблук готується швидко та дуже просто, до того ж воно гарно зберігається як заготівля протягом всієї зими. Не варто зупинятися на класичному рецепті солодкого продукту, завдяки доступним рецептам можна приготувати повидло без цукру або з грушею.

Реклама

Класичне яблучне повидло, як у дитинстві

Інгредієнти

Яблука — 1,5 кг

Цукор — 500−600 Г

Вода — 1 склянка

Приготування

Вимийте яблука та видаліть з них серцевину.

Покладіть яблука в каструлю з водою та проваріть протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин, доки плоди не стануть м’якішими.

Розм’якшені яблука подрібніть блендером або перетріть через сито.

Покладіть отримане пюре в каструлю, додайте цукор та проваріть на сильному вогні протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.

Розкладіть отримане повидло по заздалегідь простерилізованим банкам.

Яблучне повидло без цукру

Інгредієнти

Яблука — 1 кг

Вода — 250 мл

Приготування

Готується за рецептом класичного яблучного повидла, але без додавання цукру.

Повидло з яблук білий налив та груш

Інгредієнти

Яблука — 0.5 кг

Груші - 0.5 кг

Цукор — 600 г

Вода — 1 склянка

Приготування

Вимийте яблука та груші, видаліть з них серцевину, покладіть у каструлю з водою та проваріть на повільному вогні протягом двадцяти хвилин. За цей час фрукти мають розм’якнути.

Подрібніть відварені фрукти блендером, перекладіть у каструлю, додайте до них цукор та проварить на сильному вогні протягом п’ятнадцяти хвилин.

Готове повидло, що загустіло, розкладіть по заздалегідь простерилізованим банкам.

Показати ще новини