Як у дитинстві. Три надзвичайно прості та смачні рецепти яблучного повидла на зиму: для випічки та до чаю
Коли яблуками засипані прилавки магазинів, а на дачі вже всі сусіди поділилися між собою врожаєм, приходить час готувати з фруктів сезону повидло.
Улюблене для багатьох повидло з яблук готується швидко та дуже просто, до того ж воно гарно зберігається як заготівля протягом всієї зими. Не варто зупинятися на класичному рецепті солодкого продукту, завдяки доступним рецептам можна приготувати повидло без цукру або з грушею.
Класичне яблучне повидло, як у дитинстві
Інгредієнти
Яблука — 1,5 кг
Цукор — 500−600 Г
Вода — 1 склянка
Приготування
Вимийте яблука та видаліть з них серцевину.
Покладіть яблука в каструлю з водою та проваріть протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин, доки плоди не стануть м’якішими.
Розм’якшені яблука подрібніть блендером або перетріть через сито.
Покладіть отримане пюре в каструлю, додайте цукор та проваріть на сильному вогні протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Розкладіть отримане повидло по заздалегідь простерилізованим банкам.
Яблучне повидло без цукру
Інгредієнти
Яблука — 1 кг
Вода — 250 мл
Приготування
Готується за рецептом класичного яблучного повидла, але без додавання цукру.
Повидло з яблук білий налив та груш
Інгредієнти
Яблука — 0.5 кг
Груші - 0.5 кг
Цукор — 600 г
Вода — 1 склянка
Приготування
Вимийте яблука та груші, видаліть з них серцевину, покладіть у каструлю з водою та проваріть на повільному вогні протягом двадцяти хвилин. За цей час фрукти мають розм’якнути.
Подрібніть відварені фрукти блендером, перекладіть у каструлю, додайте до них цукор та проварить на сильному вогні протягом п’ятнадцяти хвилин.
Готове повидло, що загустіло, розкладіть по заздалегідь простерилізованим банкам.