Без борошна. Рецепт сирників від італійського шефа

24 жовтня 2023, 02:07

Поєднання пікантної карамелі та ніжних вершків з молоком без борошна від відомого шеф-кухаря Марко Черветті.

Сирники — це смачна та корисна страва, яку можуть їсти найвибагливіші гурмани, що через дієту чи інші причини не вживають борошно. Пропонуємо простий рецепт від шеф-кухаря, бренд-шефа ресторанних проєктів Сільпо, Le Silpo, Positano Марко Черветті.

Реклама

Марко Черветті

Бренд-шеф ресторанних проектів Сільпо, Le Silpo, Positano

Сирники без борошна: рецепт

Інгредієнти:

Цукор — 300 г;

Вершки — 50 г;

Сирники від шеф-кухаря (Фото: Марко Черветті)
Сирники від шеф-кухаря / Фото: Марко Черветті

Яйця —  6 шт;

Згущене молоко —  200 г;

Молоко —  200 г;

Сир (кисломолочний) — 250 г.

Спосіб приготування

Спочатку готуємо карамель для сирників. Для цього в невелику каструлю висипаємо цукор.

Постійно перемішуючи доводимо масу до однорідної консистенції темного кольору.

У карамель можна додати вершкове масло або вершки, головне —  постійно помішувати.

Готову рідину переливаємо в ємність для випікання та відставляємо охолонути.

Переходимо до тіста для сирників: у нову ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо згущене і звичайне молоко. Усе ідеально перемішуємо.

До рідини, що утворилася, додаємо сир. Краще щоб сир був не жирним, сухим.

Переливаємо суміш у ємність для випікання, де вже є охолоджена карамель.

Ставимо форму для випікання в заздалегідь розігріту до 180° духовку.

Випікаємо сирники 40 хв у маленьких формах, і трохи більше, якщо форма для випікання велика.

Після цього готову страву залишаємо на 15 хв охолонути. Після цього перекладаємо їх на тарілку.

Сирники від італійського шеф-повара (Фото: Марко Черветті)
Сирники від італійського шеф-повара / Фото: Марко Черветті

Ніжні сирники без борошна готові! Приємного апетиту.

Показати ще новини