Без борошна. Рецепт сирників від італійського шефа
Поєднання пікантної карамелі та ніжних вершків з молоком без борошна від відомого шеф-кухаря Марко Черветті.
Сирники — це смачна та корисна страва, яку можуть їсти найвибагливіші гурмани, що через дієту чи інші причини не вживають борошно. Пропонуємо простий рецепт від шеф-кухаря, бренд-шефа ресторанних проєктів Сільпо, Le Silpo, Positano Марко Черветті.
Марко Черветті
Сирники без борошна: рецепт
Інгредієнти:
Цукор — 300 г;
Вершки — 50 г;
Яйця — 6 шт;
Згущене молоко — 200 г;
Молоко — 200 г;
Сир (кисломолочний) — 250 г.
Спосіб приготування
Спочатку готуємо карамель для сирників. Для цього в невелику каструлю висипаємо цукор.
Постійно перемішуючи доводимо масу до однорідної консистенції темного кольору.
У карамель можна додати вершкове масло або вершки, головне — постійно помішувати.
Готову рідину переливаємо в ємність для випікання та відставляємо охолонути.
Переходимо до тіста для сирників: у нову ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо згущене і звичайне молоко. Усе ідеально перемішуємо.
До рідини, що утворилася, додаємо сир. Краще щоб сир був не жирним, сухим.
Переливаємо суміш у ємність для випікання, де вже є охолоджена карамель.
Ставимо форму для випікання в заздалегідь розігріту до 180° духовку.
Випікаємо сирники 40 хв у маленьких формах, і трохи більше, якщо форма для випікання велика.
Після цього готову страву залишаємо на 15 хв охолонути. Після цього перекладаємо їх на тарілку.
Ніжні сирники без борошна готові! Приємного апетиту.