Масниця 2022. П’ять рецептів дієтичних млинців з користю для фігури
Масляну називають одним з найвеселіших і ситних свят, яке асоціюється з запашними млинцями.
В цьому році Масниця припала на 28 лютого — 6 березня. У ці дні за традицією прийнято ходити в гості, веселитися і, безумовно, готувати млинці з різноманітними начинками.
Тим, хто дотримується дієти і віддає перевагу здоровому харчуванню, зовсім необов’язково ігнорувати традиції та відмовляти собі в ароматних млинцях. Для тих, хто на дієті, існує безліч рецептів дієтичних і смачних млинців, які дозволять відзначити свято та зберегти фігуру.

Так, відомий американський фітнес-тренер і експерт зі здорового харчування Карлі Тірні розповіла, на що потрібно звернути увагу під час приготування дієтичних млинців:
«Млинці можуть бути висококалорійним через цукор і жири, особливо якщо ви готуєте їх на рослинній олії, додаючи вершкове масло, сиропи і варення. Однак млинці у разі правильного приготування все ж, можуть бути чудовим джерелом вітамінів і мінералів, а виключивши некорисну начинку і замінивши її фруктами, горіхами і медом, можна наситити організм всіма необхідними поживними речовинами», — каже фахівець.
НВ Лайф пропонує увазі читачів кілька простих рецептів дієтичних і корисних млинців.
Млинці з бананів
Банани є чудовим джерелом калію, клітковини і білка. Для приготування таких млинців потрібно всього два інгредієнти — банани і яйця. Помістіть 4 яйця і 2 банана без шкірки в блендер і добре збийте. Змастіть сковороду кокосовим маслом. Налийте невелику кількість бананової суміші на сковороду і обсмажте її з 2 сторін. Млинці мають добре пропектися, тому треба смажити їх на маленькому вогні. Полийте натуральним йогуртом.

Млинці з вівсяних пластівців
Для приготування корисних млинців з вівсянки знадобиться 1 столова ложка вівсяних пластівців 500 мл молока, 500 мл води, а також 2 чайні ложки цукрозамінника і одне яйце. Відваріть вівсяну кашу, використовуючи молоко, воду і пластівці. Остудіть отриману кашу і збийте її за допомогою блендера до пастоподібного стану. Додайте в масу цукрозамінник і яйце та розмішайте. Обсмажте млинці на сковороді, змазаній оливковою олією.

Оладки з яблук
Для приготування ароматних і корисних оладок з яблук необхідно взяти 2 великих яблука, 1 яйце, 1 столову ложку борошна (можна замінити на 2 столові ложки рисового борошна). Яблука очистити, потерти на великій тертці, потім додати яйце і борошно та перемішати. Тісто викладати ложкою на гарячу змащену оливковою олією сковороду. Обсмажити з двох сторін.

Млинці зі шпинату та вівсянки
Зелені млинці з вівсянки і шпинату з овочевою начинкою не тільки порадують своїм яскравим виглядом, але і користю для здоров’я. Візьміть 40 грам шпинату, 40 грам вівсяних пластівців, 2 яйця, 50 мл молока. Шпинат збийте в блендері до стану каші, потім додайте вівсяні пластівці, яйця і молоко і знову ретельно збийте бленедром, щоб отримати млинцеве тісто зеленого кольору. Обсмажте на слабкому вогні, а потім додайте начинку за смаком у вже готові тонкі млинці. Можна використовувати сир, гарбуз, гриби, лосось або будь-яку іншу начинку за смаком.


Млинці з гарбуза
Пряні гарбузові млинці - не тільки корисна, але й дуже смачна страва. Для їх приготування знадобиться склянка борошна, 1 чайна ложка цукру, 1 чайна ложка кориці, щіпка мускатного горіха, гарбузове пюре, 2 яйця і півсклянки знежиреного йогурту. Гарбуз очистити від шкірки, запекти і перетворити в пюре, потім у невеликій мисці змішати борошно, цукор, корицю і мускатний горіх. В окремій мисці збити йогурт, пюре з гарбуза і яйця. Поступово змішати інгредієнти і смажити на оливковій олії. Подавати такі млинці краще з медом і горіхами.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook