Жодних комків. Секрети приготування ідеальних млинців

16 лютого, 01:01
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Щоб млинці були однаковими, відміряйте порції (Фото:_pasqualecannata/instagram.com)

Щоб млинці були однаковими, відміряйте порції (Фото:_pasqualecannata/instagram.com)

Хоча млинці - це одна з найпопулярніших та базових страв, є кілька лайфхаків, які допоможуть приготувати їх просто ідеально.

Кожен кухар в арсеналі має фірмовий рецепт млинців. І не важливо, як саме ці млинці подаються, в основі має бути якісна база. Розповідаємо, що варто врахувати, щоб ваші млинці завжди виходили ідеально тонкими, золотистими та ніжними.

Відео дня

Як приготувати млинці - секрети

1. Консистенція

Тісто на млинці складається з п'яти простих інгредієнтів: яйця, молоко, борошно, масло та сіль. Інгредієнти можна змішати вручну, проте для шовковистої консистенції краще використовувати блендер або міксер. Ідеальне тісто має бути трохи рідкішим, ніж густі вершки.

2. 30 хвилин відпочинку

Не готуйте млинці відразу, дайте тісту відпочити. Це дозволяє борошну повністю увібрати рідину та дає глютену можливість розслабитися. Саме цей простий крок забезпечує ніжність млинців. Отже, приготувавши тісто, залиште його на півгодини або взагалі поставте в холодильник на термін до двох днів. Зберігати його досить зручно, приготувавши у пляшці.

Після того, як тісто відпочило, перемішайте його перед приготуванням, і якщо воно здається занадто густим, обережно вмішайте трохи молока, додаючи по столовій ложці за раз, доки воно не стане потрібної консистенції.

3. Рівномірний, середній вогонь

Найкраще смажити млинці на середньому вогні, давши сковороді поступово прогрітися. У процесі смаження краще навіть опустити температуру до середньо-низької. Якщо вогонь дуже сильний, тісто не розтечеться по краях сковороди до застигання, що може призвести до утворення дірок або нерівномірної товщини.

4. Трохи масла

Як жир ідеально підійде вершкове масло - воно запобіжить прилипанню млинців і додасть дивовижний смак. Також можна смажити на олії або смальці, а вершковим маслом змащувати свіжі млинці, щоб не злипалися.

Але використовуйте пензлик для випічки або паперовий рушник, щоб змастити сковороду маслом. Занадто багато масла може призвести до надмірної жирності млинців, їх нерівномірного кольору та жорсткості.

5. Відміряйте порції

Для тонких мереживних млинців вашої мрії додайте всього 2-3 столові ложки тіста в центр стандартної 20 см сковороди. Використовуйте черпак або мірну склянку, щоб наливати однакову кількість тіста. Тоді млинці вийдуть однаковими.

6. Чистий рушник

Складіть млинці стосом на тарілці або деку і накрийте чистим рушником, поки вся партія не приготується. Вони залишаться досить теплими; млинці не повинні бути гарячими, коли ви їх подаєте, але й не повинні бути остиглими.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X