Від Руслана Сенічкіна. Рецепт смачної класичної паски
13 квітня, 13:36

Класична паска від Руслана Сенічкіна (Фото:1+1 media)
Головна умова успішної великодньої випічки — щоб на кухні у вас була добра атмосфера, позитивна енергетика, ніяких протягів і холодів, щоб було гаряче або просто тепло. Це необхідно для тіста.
Великодні богослужіння ПЦУ та УГКЦ — онлайн
Класична паска: рецепт
Інгредієнти для опари:
- Молоко — 120 мл
- Борошно — 1 ст. л
- Цукор — 1 ст. л
- Дріжджі - 15 г
Інгредієнти для тіста:
- Вершкове масло — 100 г
- Цукор — 80 г
- Жовток — 4 шт.
- Яйце — 2 шт.
- Борошно — 550 г
- Курага, родзинки до смаку
Відео дня
Спосіб приготування:
- Робимо опару. В окремій мисці змішуємо вершкове масло кімнатної температури і цукор. Далі додаємо 4 жовтки і 2 цілих яйця і мішаємо.
- Додаємо опару — обережно на невеликій швидкості змішуємо. Якщо у вас немає блендера — все це можна робити спокійно вінчиком у мисці.
- У готову суміш додаємо трохи борошна і замішуємо тісто. Потім на дошці руками (не забувайте посипати борошном).
- Коли тісто перестане приставати до рук — борошна більше не давайте. Тісто вимішуємо потроху, впродовж 10 хвилин.
- Щоб були в середині пухирці і тісто 100% піднялося — треба його не сильно кидати на дошку і знов вимішувати кількома рухами.
- Далі кладемо тісто в миску, і в тепле місце. Не забуваємо накрити рушничком приблизно на півтори-дві години.
- Сухофрукти змішуємо з тістом і розливаємо по формочках. Тісто має заповнити кожну формочку приблизно на третину.
- Важливо! Тісто у формочках має піднятися у теплому місці. Потім формочки залишаємо у печі - 190 градусів — запікаємо впродовж 15 хв.
- Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо ще 30 хвилин.
- Прикрашаємо готові пасочки глазур’ю і посипкою, солодкими фігурками або сухофруктами.