Від Руслана Сенічкіна. Рецепт смачної класичної паски

13 квітня, 13:36
Класична паска від Руслана Сенічкіна (Фото:1+1 media)

Класична паска від Руслана Сенічкіна (Фото:1+1 media)

Головна умова успішної великодньої випічки — щоб на кухні у вас була добра атмосфера, позитивна енергетика, ніяких протягів і холодів, щоб було гаряче або просто тепло. Це необхідно для тіста.

Великодні богослужіння ПЦУ та УГКЦ — онлайн

Класична паска: рецепт

Інгредієнти для опари:

  • Молоко — 120 мл
  • Борошно — 1 ст. л
  • Цукор — 1 ст. л
  • Дріжджі - 15 г

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 80 г
  • Жовток — 4 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 550 г
  • Курага, родзинки до смаку

Відео дня

Спосіб приготування:

  1. Робимо опару. В окремій мисці змішуємо вершкове масло кімнатної температури і цукор. Далі додаємо 4 жовтки і 2 цілих яйця і мішаємо.
  2. Додаємо опару — обережно на невеликій швидкості змішуємо. Якщо у вас немає блендера — все це можна робити спокійно вінчиком у мисці.
  3. У готову суміш додаємо трохи борошна і замішуємо тісто. Потім на дошці руками (не забувайте посипати борошном).
  4. Коли тісто перестане приставати до рук — борошна більше не давайте. Тісто вимішуємо потроху, впродовж 10 хвилин.
  5. Щоб були в середині пухирці і тісто 100% піднялося — треба його не сильно кидати на дошку і знов вимішувати кількома рухами.
  6. Далі кладемо тісто в миску, і в тепле місце. Не забуваємо накрити рушничком приблизно на півтори-дві години.
  7. Сухофрукти змішуємо з тістом і розливаємо по формочках. Тісто має заповнити кожну формочку приблизно на третину.
  8. Важливо! Тісто у формочках має піднятися у теплому місці. Потім формочки залишаємо у печі - 190 градусів — запікаємо впродовж 15 хв.
  9. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо ще 30 хвилин.
  10. Прикрашаємо готові пасочки глазур’ю і посипкою, солодкими фігурками або сухофруктами.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X