«Золотий» коктейль. Як будуть подавати алкогольні напої в барах і ресторанах України з 1 жовтня

29 вересня 2021, 14:35

З 1 жовтня в Україні вступають в дію нові правила реалізації алкогольних напоїв. Що вони означають на практиці, розбиралася ресторатор і експерт НВ Бізнес Оксана Остафієва.

Українські ресторатори вже готуються до посилення карантинних заходів в зв’язку з ростом статистики захворюваності на коронавірус в Україні. Згідно Української ресторанної асоціації, яка сьогодні проводить безкоштовні консультації для рестораторів, підприємців очікують нові перевірки і штрафи.

Відео дня

Нові правила реалізації алкоголю в закладах громадського харчування загрожують стати новими колами пекла для рестораторів і обернутися погіршенням сервісу для відвідувачів ресторанів, пише у своїй колонці співвласниця відьма-бару Лиса гора Оксана Остафієва. Адже, згідно змін, які вступлять в силу з 1 жовтня, до загальної системи оподаткування і вимог зазначати код УКТ ЗЕД в чеку, додається вимога вибивати у фіскальному чеку номери акцизної марки кожної пляшки, з якої готується напій.

Таким чином, робить висновок експерт, адміністрування алкогольної продукції ускладнили в три рази, а гостям доведеться довго чекати своїх замовлень. Більш докладно про нововведення ви можете прочитати в колонці Оксани Остафієвj].

Показати ще новини
Радіо НВ
X