Мармурова яловичина і вино. Експерти назвали позиції в меню, на яких наживаються ресторани

16 листопада 2015, 20:26
Американське видання опублікувало список позицій у меню, за допомогою яких ресторани найчастіше обманюють клієнтів

Business Insider спільно з відомими шеф-кухарями назвали страви і напої, які не тільки не коштують своїх грошей, а й того, щоб їх замовляли.

Серед позицій, на які вказали експерти, виявилася мармурова яловичина, устриці, бутильована вода, смажені кальмари і багато іншого.

Відео дня

Страви, які мають невиправдано високу ціну за запропоновану якість

Мармурова яловичина

Справжня мармурова яловичина виготовляється в Японії за особливими технологіями. Багато ресторанів пропонують місцеву продукцію, але під виглядом дорогої закордонної.

© Akiko Ogata
© Akiko Ogata Фото:

Спайс рол з тунцем

Один з кухарів зізнався, що рол називається спайсі тому що туди додають майже зіпсоване м'ясо. Також є велика ймовірність того, що у страву додадуть недоїдки тунця, приправлені гострим соусом.

© stu_spivack/Flickr
© stu_spivack/Flickr Фото:

Смажений кальмар

За словами експерта, дуже часто подають смажений хліб, який в звичайному вигляді не придатний для вживання.

© NukelarBurrito/Flickr
© NukelarBurrito/Flickr Фото:

Трюфелі

Дуже часто в приготуванні використовують не трюфелі, а хімічні добавки або, в кращому випадку, концентрований екстракт. Але, за словами кухаря, якщо відвідувачеві пощастить і кухар використовує справжній трюфель, він покладе його настільки мало, що страва все одно не буде коштувати своїх грошей.

© Razlan/Fliikr
© Razlan/Fliikr Фото:

Бутилировання вода

Зазвичай люди не можуть відрізнити смак води з-під крана від бутильованої, чим користуються недобросовісні працівники кухні.

© Snufkin/Pixabay

© Snufkin/Pixabay Фото:

Курка

За словами кухарів, курка - це найдешевше м'ясо, тому, за неї не повинні просити необґрунтовано велику суму.

© Arnold Gatilao/Flickr
© Arnold Gatilao/Flickr Фото:

Макарони з лобстером

Нерідко для приготування цієї страви використовують залишки лобстера, а не натуральне м'ясо. Хоча страва може бути смачною, її ціна набагато нижча за ту, яка вказана в меню.

© ccho/Flickr
© ccho/Flickr Фото:

Устриці

Експерти одноголосно прийшли до висновку, що платити за устриці в середньому 800 грн за дюжину - безглузде марнування грошей за страву, яка навіть не потребує приготування.

© jennifer durban/Flcikr
© jennifer durban/Flcikr Фото:

Дороге вино і шампанське

Один із власників ресторану зізнався, що часто люди не розбираються у винах, тому беруть дороге, вважаючи, що воно хороше. Але, не завжди власники виставляють правильні ціни на вина. Один з працівників порадив поціновувачам приносити вино з собою і заплатити за відкорковування і подачу пляшки.

© Ken Hawkins/Flcikr
© Ken Hawkins/Flcikr Фото:
Показати ще новини
Радіо NV
X