Мармурова яловичина і вино. Експерти назвали позиції в меню, на яких наживаються ресторани
Business Insider спільно з відомими шеф-кухарями назвали страви і напої, які не тільки не коштують своїх грошей, а й того, щоб їх замовляли.
Серед позицій, на які вказали експерти, виявилася мармурова яловичина, устриці, бутильована вода, смажені кальмари і багато іншого.
Страви, які мають невиправдано високу ціну за запропоновану якість
Мармурова яловичина
Справжня мармурова яловичина виготовляється в Японії за особливими технологіями. Багато ресторанів пропонують місцеву продукцію, але під виглядом дорогої закордонної.

Спайс рол з тунцем
Один з кухарів зізнався, що рол називається спайсі тому що туди додають майже зіпсоване м'ясо. Також є велика ймовірність того, що у страву додадуть недоїдки тунця, приправлені гострим соусом.

Смажений кальмар
За словами експерта, дуже часто подають смажений хліб, який в звичайному вигляді не придатний для вживання.

Трюфелі
Дуже часто в приготуванні використовують не трюфелі, а хімічні добавки або, в кращому випадку, концентрований екстракт. Але, за словами кухаря, якщо відвідувачеві пощастить і кухар використовує справжній трюфель, він покладе його настільки мало, що страва все одно не буде коштувати своїх грошей.

Бутилировання вода
Зазвичай люди не можуть відрізнити смак води з-під крана від бутильованої, чим користуються недобросовісні працівники кухні.

Курка
За словами кухарів, курка - це найдешевше м'ясо, тому, за неї не повинні просити необґрунтовано велику суму.

Макарони з лобстером
Нерідко для приготування цієї страви використовують залишки лобстера, а не натуральне м'ясо. Хоча страва може бути смачною, її ціна набагато нижча за ту, яка вказана в меню.

Устриці
Експерти одноголосно прийшли до висновку, що платити за устриці в середньому 800 грн за дюжину - безглузде марнування грошей за страву, яка навіть не потребує приготування.

Дороге вино і шампанське
Один із власників ресторану зізнався, що часто люди не розбираються у винах, тому беруть дороге, вважаючи, що воно хороше. Але, не завжди власники виставляють правильні ціни на вина. Один з працівників порадив поціновувачам приносити вино з собою і заплатити за відкорковування і подачу пляшки.
