З несподіваним інгредієнтом. Три прості та тонізуючі коктейлі для приємного завершення Дня святого Валентина

29 січня 2024, 05:26

Щоб завершити романтичну вечерю на День святого Валентина, приготуйте смачні, тонізуючі алкогольні коктейлі. Не варто купувати дорогі інгредієнти та витрачати багато часу на їх поєднання.

Пропонуємо три прості рецепти від Good Food для того, щоб зняти стрес та покращити настрій.

Мандариновий Космополітан: рецепт

Щоб класичний коктейль з горілкою та соком став ще більш святковим, пропонуємо розбавити напій несподіваним інгредієнтом — свіжовичавленим соком із солодких мандаринів.

Реклама

Інгредієнти:

50 мл горілки

1 ст.л. потрійного соку (змішайте улюблені смаки)

25 мл журавлиного соку

1 ст.л. соку лайма

1 ст.л. свіжовичавленого соку апельсинів чи мандаринів (клементин)

Лід

Смужка мандаринової або апельсинової цедри, для прикраси

Спосіб приготування:

1. Поставте коктейльну склянку в холодильник, щоб охолодити її. Тим часом налийте горілку та усі соки в шейкер для коктейлів.

2. Додайте велику жменю льоду і струсіть шейкер, доки він не стане дуже холодним.

3. Процідіть коктейль в охолоджену склянку. Покрутіть цитрусову цедру над напоєм, щоб ввібрати в себе ефірні масла, а потім додайте в келих для прикраси.

Мандариновий Космополітан на День святого Валентина (Фото: Andrei Kravtsov/istockphoto)
Мандариновий Космополітан на День святого Валентина / Фото: Andrei Kravtsov/istockphoto

Як приготувати класичний коктейль з шампанським

Інгредієнти:

1 кубик цукру

¼ ч.л. гіркої настоянки (бітер)

10 мл коньяку

75 мл холодного шампанського (ігристого вина)

Смужка апельсинової цедри

Спосіб приготування:

1. Покладіть кубик рафінованого цукру на невелику тарілку, потім збризніть його гіркою настоянкою (бітер), перевертаючи кілька разів, щоб вона повністю вкрила його.

2. Опустіть цукор у келих для шампанського, потім долийте коньяк. Повільно наливайте ігристе.

3. Покрутіть цитрусову цедру над напоєм, щоб він увібрав в себе ефірні масла. Нею потім можна прикрасити ніжку келиха.

Коктейль із ігристого вина на День закоханих (Фото: alvarez/istockphoto)
Коктейль із ігристого вина на День закоханих / Фото: alvarez/istockphoto

Як приготувати Белліні з просекко

Інгредієнти:

500 мл персикового пюре або нектару

1 пляшка просекко

Спосіб приготування:

Персикове пюре (нектар) помістіть у келих для шампанського приблизно на 1/3 і повільно долийте просекко.

Коктейль з просеко та персиковим нектаром на День Святого Валентина (Фото: kieferpix/istockphoto)
Коктейль з просеко та персиковим нектаром на День Святого Валентина / Фото: kieferpix/istockphoto
Показати ще новини