Лише фарш і лаваш. Як за кілька хвилин приготувати соковиті чебуреки з апетитною хрусткою скоринкою
Рецепт чебуреків з лаваша настільки простий, що не приготувати їх проста неможливо, тим більше начинку для них можна робити як м’ясну, так і пісну.
Чебуреки за цим рецептом запросто можна назвати лінивими, але від цього вони тільки виграють: смак не гірше, ніж у справжніх, а час на приготування мінімальний. Ніякого замішування тіста та безлічі дорогих інгредієнтів — готуйте та насолоджуйтесь.
Як приготувати чебуреки з лаваша
Інгредієнти
Кількість інгредієнтів підбирається за власним бажанням.
Тонкий та м’який лаваш
М’ясний фарш (або будь-яка начинка на свій смак)
Цибуля
Яйця
Сіль, перець, спеції
Приготування
Дістаньте з упаковки лаваш. Бажано, щоб він був круглої форми, тоді вигляд чебуреків буде класичним. Не засмучуйтесь, якщо ваш лаваш прямокутної або квадратної форми, на смакові якості це не вплине.
Відокремти яєчний білок від жовтка.
Візьміть м’ясний фарш та додайте до нього дрібно порізану цибулю (можна в блендері). Чим більше цибулі, тим соковитіше вийдуть чебуреки.
На один чебурек, в середньому, потрібно дві столові ложки фаршу та половина середньої цибулі.
Додайте до фаршу з цибулею сіль, спеції та трішки води. Ретельно перемішайте, а потім як слід відбийте фарш.
Розподіліть фарш по половині лаваша, а краї змажте яєчним білком для склеювання.
Накрийте промазану половину вільною частиною, а краї закріпіть придавлюючи зубцями виделки.
Готовий чебурек змажте зверху жовтком або просто перемішаним сирим яйцем.
Якщо хочете підсмажити чебуреки — покладіть їх на заздалегідь розігріту з олією пательню. А якщо віддаєте перевагу найлінивішому, без зайвої жирності варіанту — розмістить їх на деку в заздалегідь розыгрітій духовці та запечіть протягом 30 хвилин при 180−200 градусах.
Смачного!