Антикризові рецепти. 5 простих оригінальних страв з лаваша на різні випадки

12 жовтня, 11:18
Оригінальні та смачні страви з лаваша (Фото:OlegDoroshenko / depositphotos)

Оригінальні та смачні страви з лаваша (Фото:OlegDoroshenko / depositphotos)

Життя практично кожного з нас пов’язане з постійним вирішенням одного питання — що приготувати на сніданок, обід чи вечерю?

Рецепти з лавашем — знахідка для тих, хто любить побалувати себе та близьких оригінальними некалорійними стравами, що не потребують великих матеріальних та фізичних витрат.

Відео дня

Конвертики з лаваша

Лаваш (квадратний або прямокутний) — 200 г

Сир (від 1%) — 300 г

Помідор свіжий — 1 шт.

Сир твердий — 120 г

Яйце — 1шт.

Зелень, зелена цибуля за смаком

Складіть у миску сир, дрібно порізаний помідор, натертий на тертці сир. Додайте свіже яйце, шатковану зелень і перемішайте. Лаваш ділимо на частини з яких буде зручно скласти конвертики: прямокутної, квадратної чи трикутної форми. У кожну викладаємо начинку та загортаємо так, щоб начинка була захована всередині. Готові конвертики підсмажуємо на сковороді чи грилі.

Лаваш, запечений з сиром

Лаваш квадратної форми — 2 шт.

Сир твердий — 250 гр

Помідор — 1 шт.

Перець солодкий — 1 шт.

Перець чилі - 1/3 шт.

Кріп, петрушка — за смаком

Сіль, перець — за смаком

Натертий на великій тертці сир поєднуємо з порубаною зеленню. Додаємо перець чилі та натерті на велику тертку болгарський перець та помідор. Слідкуйте за тим, щоб шкірка від помідора не потрапила до загальної маси, її ми викидаємо. Посолену та поперчену начинку розкладаємо в заздалегідь приготовлені смуги лаваша та згортаємо їх у акуратні рулетики. Запікайте лаваш на сковороді гриль або, якщо ви на пікніку, на гратах гриль до золотистого відтінку.

Чіпси з лаваша

Лаваш (зручніше прямокутної або квадратної форми) — 100 г

Сир твердий — 80 г

Яйце — 1шт.

Сметана — 1 ст.л.

Зелень, зелена цибуля — за смаком

Сіль, спеції - за смаком

Сир трьом на дрібній тертці, додаємо в нього свіже яйце, сметану, зелень та сіль зі спеціями. Перемішуємо та перекладаємо отриману масу на заздалегідь розкладений лаваш. Поступово розподіляємо її. Кулінарними ножицями або гострим ножем розділяємо лист лаваша на дрібні прямокутні шматочки — чіпси і відправляємо запікатися. Середній час приготування 8−10 хвилин у розігрітій до 180 ° духовці.

Піца з лаваша

Лаваш (прямокутної форми) — 1 шт.

Сир твердий — 125 г

М’ясо куряче (смажене або варене) — 80 г

Печериці - 40 г

Помідор — 1 шт.

Сметана (грецький йогурт) — 10 г

Кетчуп — 5 г

Сіль, спеції - за смаком

Сир трьом на тертці та ділимо на дві частини. Лист лаваша умовно ділимо навпіл, не розрізаємо! Половину лаваша укладаємо на сковороду (друга половина звисає вниз зі сковороди), посипаємо її сиром зі спеціями і накриваємо другою половиною. Змащуємо кетчупом, йогуртом чи сметаною. Зверху розкладаємо шматочки курки та печериць, посипаємо сиром та приправами. Накриваємо кришкою та ставимо на невеликий вогонь. Піца вважається готовою, щойно розплавиться сир.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Рулет із лаваша

Лаваш (прямокутний/квадратний) — 1 шт.

Сир — 300 г

Сир твердий — 120 г

Помідор — 1 шт.

Сметана (грецький йогурт) — 100 г

Жовток (сирий) — 1 шт.

Зелень, часник, зелена цибуля, кунжут — за смаком

Твердий сир трьом на великій тертці та ділимо на дві частини. Половину умовно поділеного навпіл листа лаваша змащуємо сметаною, посипаємо сиром і накриваємо другою половиною. Її так само змащуємо сметаною, зверху викладаємо і рівномірно розподіляємо суміш із сиру, дрібно порізаних помідорів, потертого твердого сиру та зелені. Якщо хочете додати часник, не забудьте подрібнити його. Закручуємо лаваш у рулет, змащуємо його жовтком, посипаємо кунжутом і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку. При температурі 200−220 ° рулет готується 10−15 хвилин.

Показати ще новини
Радіо НВ
X