Гуцульська кухня. Рецепт традиційного баноша
Рецептом у своєму блозі My Happy Food поділився кулінарний експерт Едуард Насиров.
Банош чи бануш — гуцульська кукурудзяна каша, зварена на сметані чи вершках, котру традиційно подають із бринзою та засмажкою. Едуард Насиров уже багато років готує її і для себе, і для своїх друзів, тому наполегливо рекомендує приготувати банош і вам. Кулінар готує страву з вегетаріанською засмажкою, однак ви можете зробити її з салом.
Рецепт баноша
Інгредієнти:
- 200 г кукурудзяної крупи середнього помелу
- 200 мл жирної сметани
- 400 мл молока
- 50 г вершкового масла
- сіль та перець за смаком
- бринза/зелень для подачі
Для засмажки:
- 1 цибулина
- 1 чилі
- 2 зубчики часнику
- копчена паприка, сіль та перець
- 2−3 ст.л. олії
Приготування:
1. Подрібніть цибулю та підсмажте до м’якості на розігрітій пательні. Додайте подрібнений часник і нарізаний чилі, готуйте усе разом до золотистості, додавши сіль, перець та паприку.
2. У каструлі з товстим дном змішайте молоко та сметану, гарно їх нагрійте.
3. Всипте кукурудзяне борошно та готуйте кашу, помішуючи, впродовж 20 хвилин, поки кукурудза не буде готова. У середині процесу додайте в страву вершкове масло.
Подавайте страву посипавши бринзою та засмажкою.
Смачного!