Гуцульська кухня. Рецепт традиційного баноша

2 березня 2023, 05:05

Рецептом у своєму блозі My Happy Food поділився кулінарний експерт Едуард Насиров.

Банош чи бануш — гуцульська кукурудзяна каша, зварена на сметані чи вершках, котру традиційно подають із бринзою та засмажкою. Едуард Насиров уже багато років готує її і для себе, і для своїх друзів, тому наполегливо рекомендує приготувати банош і вам. Кулінар готує страву з вегетаріанською засмажкою, однак ви можете зробити її з салом.

Реклама

Рецепт баноша

Інгредієнти:

  • 200 г кукурудзяної крупи середнього помелу
  • 200 мл жирної сметани
  • 400 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • сіль та перець за смаком
  • бринза/зелень для подачі

Для засмажки:

  • 1 цибулина
  • 1 чилі
  • 2 зубчики часнику
  • копчена паприка, сіль та перець
  • 2−3 ст.л. олії

Приготування:

1. Подрібніть цибулю та підсмажте до м’якості на розігрітій пательні. Додайте подрібнений часник і нарізаний чилі, готуйте усе разом до золотистості, додавши сіль, перець та паприку.

2. У каструлі з товстим дном змішайте молоко та сметану, гарно їх нагрійте.

3. Всипте кукурудзяне борошно та готуйте кашу, помішуючи, впродовж 20 хвилин, поки кукурудза не буде готова. У середині процесу додайте в страву вершкове масло.

Подавайте страву посипавши бринзою та засмажкою.

Смачного!

Показати ще новини