Лангош. Рецепт закарпатської піци з різними начинками

31 січня, 04:50
Начинка може бути будь-якою за смаком (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Начинка може бути будь-якою за смаком (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Ця страва має угорське коріння, але є дуже популярною на Закарпатті.

Лангош — це смажений дріжджовий коржик з різними начинками зверху. Найбільш традиційний топінг — це часниковий соус, сметана і сир, однак тут можна і варто експериментувати. Окрім того, коржик готується на сковороді, а начинка викладаєтьс вже опісля зверху, тож для приготування цієї «піци» вам не потрібна духовка. Рецептом цієї угорської страви, котру часто готують на Закарпатті, поділився Едуард Насиров, більше ексклюзивних рецептів якого можна знайти в нього на Patreon.

Відео дня

Рецепт коржика з начинкою

Інгредієнти:

  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 70 мл теплої води
  • 1 ч.л. цукру
  • 250 г борошна
  • дрібка солі
  • 80 мл мінеральної води
  • 1−2 зубчики часнику + 70 мл води

Для начинки: майонез, кетчуп, мариновані огірки, твердий сир, маринована цибуля, зелень чи будь-що за смаком

Приготування:

1. Дріжджі розведіть із цукром у теплій воді та залиште на 15 хвилин.

2. У борошно введіть опару, сіль і мінеральну воду та замісіть еластичне тісто. Скачайте його в кулю, покладіть у глибоку миску чи каструлю та, накривши рушником чи плівкою, лишіть на 1 годину.

3. Розділіть тісто на частини та сформуйте лангоші. Розігрійте на сковороді олію та смажте коржики на середньому вогні.

4. Змішайте подрібнений часник із водою та промажте гарячий лангош.

5. Додайте зверху будь-яку бажану начинку та подавайте на стіл.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X