Англійський, французький або американський. Як приготувати скрембл

19 листопада 2021, 23:03
Cкрембл (ілюстративне фото) (Фото:studioM/Depositphotos)

Cкрембл (ілюстративне фото) (Фото:studioM/Depositphotos)

Скрембл — це яєчня-бовтанка, але в різних країнах її готують по-різному

Чи знали ви, що буває три види приготування звичайної яєчної каші, яку ми зараз називаємо скрембл?

Я беру завжди:

  • 3 яйця
  • 0,5 столової ложки води
  • 20 г вершкового масла
  • Сіль

Відео дня

Англійський скрембл

Змішую яйця з сіллю, добре перемішую віночком, злегка нагріваю сотейник (або можна антипригарну пательню) зі шматочком вершкового масла, виливаю суміш та, інтенсивно помішуючи лопаткою, доводжу яйця до стану «каші» й одразу викладаю на тарілку. Консистенція — шматочками, але близька до домашньої сметани або навіть гарної вівсянки.

Французький скрембл

Яйця змішую з сіллю, добре перемішую віночком і готую в залізній мисці на водяній бані, помішуючи силіконовою лопаткою. В середині готування додаю шматочок вершкового масла. Будьте обережні з парою — все швидко готується. Консистенція не густа і нагадує пшоняну кашку.

Американський скрембл

Яйця з сіллю збиваю, злегка розігріваю сковорідку з антипригарним покриттям, звісно, зі шматочком вершкового масла, виливаю яйця на сковороду й акуратно, легкими рухами, рухаю суміш від країв до середини. Виходить хвиляста красива суміш, яка теж не мусить бути повністю готова. Дуже ніжна та не підсмажена.

Як ви помітили, всі скрембли трохи недоготовлені — інакше буде суха, не смачна й не соковита щільна суміш. Будьте уважні — беріть тільки цілі не пошкоджені яйця і мийте їх перед вживанням, хоча б господарським милом.

Тост із трюфельним скремблом (Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova)
Тост із трюфельним скремблом / Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

На світлині — тост із трюфельним скремблом. Ріжу скибку хліба, збризкую трохи оливковою олією, смажу на грилі, а зверху викладаю трохи простіший за звичайний «гуакомоле» — в моєму випадку це виделкою розім'ятий цілий авокадо, оливкова олія, сік лимона та морська сіль.А ось зверху — трюфельний скрембл. У нього я додаю трюфельну пасту і посипаю різним насінням та дегідрованими оливками. Також можна додати трохи пармезану і ще запашної олії до смаку.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X