Святкова печеня. Як приготувати качку, запечену з яблуками

29 листопада 2021, 23:03
Качка з яблуками (ілюстративне фото) (Фото:alely/Depositphotos)

Качка з яблуками (ілюстративне фото) (Фото:alely/Depositphotos)

Перед приготуванням качка мусить помаринуватися ніч або навіть дві

Для мене це один з найсмачніших рецептів святкової печені.

Вам знадобиться:

  • 1 качка (у мене була вагою 1,3 кг)
  • 75 г діжонської гірчиці
  • 60 г меду
  • 5 невеликих зелених яблук (Симиренко підійде найкраще)
  • 5 невеликих картоплин
Відео дня

Сіль та перець

Приготуйте маринад: змішайте мед, гірчицю, сіль і перець.
Сіль краще брати з розрахунку 10−11 г на 1 кг продукту — залежить від того, наскільки солоне ви любите.
Качку промиваємо, висушуємо рушником, натираємо маринадом і ставимо у холодне місце на ніч, а можна навіть і на дві, просолитися.

Дістаємо качку з холодного місця і кладемо на середину підготовленої фольги (складаю її у два шари і готую великий шмат, щоб він міг повністю покрити птицю).

Далі чистимо яблука — можна їх теж змастити трохи маринадом, — і кладемо в качку. Ті, що не помістилися, можна поруч. Картоплю розрізаємо навпіл і також підкладаємо під качку по бокам.

Крила — в ідеалі останню фалангу відрізати, а ніжки, при бажанні, обв’яжіть шпагатом, щоб було красиво. Можна додати трав — чебрець і розмарин, після чого добре пакуємо в фольгу: «човником», щоб сік не витікав. Це важливо.

Щільно закриваємо фольгу (щоб качка готувалася у власному соці) і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину. Після цього робимо температуру 120 градусів і готуємо ще 2 — 2,5 години. А потім відкриваємо фольгу, поливаємо отриманим соком, піднімаємо температуру до 200−220 градусів і доводимо до рум’яної скоринки. Смачного!

Якщо качка більша, то і готувати потрібно довше — кожні пів кіло це додаткові пів години на 120 градусів, і продуктів також знадобиться більше, пропорційно.

Можно використовувати різні коріння замість картоплі. Можно додавати і зернову гірчицю. Ще легше і швидше і смачніше готувати тільки ніжки.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X