Вішісуаз і авголемоно. П'ять незвичайних супів

28 лютого 2019, 20:43
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Спробуйте урізноманітнити своє супове життя

Супи - це верх одноманітності. Вода з овочами, вода з м'ясом, вода з локшиною, вода з крупою. Ми їмо супи, як обов'язкову несмачну таблетку. Але ж наше ставлення формує те, як ми їх готуємо. Суп може бути класним. Суп може бути насиченим. Суп може бути таким, щоб ви хотіли тільки його, думали тільки про нього і не могли жити без нього. Я знаю мільйон варіантів, як можна прокачати відомі супи, але почнемо з тих, що ви, можливо, не пробували. Такі, кардинально інші супи, які відрізняються від супів з картоплею, гречкою і цибулею. Щоб ви змогли урізноманітнити своє супове життя.

Відео дня

1. Суп Вішісуаз. Злякалися? Це всього лише крем-суп з цибулею пореєм. А ніжна основа там з картоплі і вершків. Суп, схожий на оксамитовий поцілунок. Такий же легкий, ненав'язливий, але особливий. Спробуйте.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 4

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Складові:

Картопля - 600 г

Цибуля ріпчаста - 200 г

Лук порей - 200 г

Вершкове масло - 20 г

Вершки (30% жирності) - 100 мл

Зерна фенхеля - 1 щіпка

Сіль і перець - за смаком

Покроковий рецепт:

1. Ріпчасту цибулю і цибулю порей почистіть і дрібно поріжте. Обсмажте на сковороді з вершковим маслом, поки цибуля не стане м'якою, додайте за смаком сіль, перець і дрібку зерен фенхелю.

2. Картоплю очистіть і поріжте невеликими кубиками. Залийте водою так, щоб вона покривала картоплю на один сантиметр, додайте обсмажену цибулю і відваріть до готовності картоплі на середньому вогні.

3. Додайте в каструлю вершки і перебийте блендером до однорідного стану. Якщо суп виявиться для вас дуже густим, додайте ще трохи вершків або води. Посоліть за смаком.

2. Авголемоно. Суп з Греції. Яскравий і насичений. Так само, як сонце врізається в очі, цей суп врізається в пам'ять своїм селерово-лимонним смаком. До речі, цей суп є в новій збірці рецептур для шкільних їдалень. І під час дегустацій він став у дітей одним з найулюбленіших.

Час підготовки: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 4

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Складові:

Морква - 100 г

Корінь селери - 100 г

Стегно куряче - 1 шт.

Жовток - 2 шт.

Лимон (сік) - 1 шт.

Покроковий рецепт:

1. Моркву і корінь селери натираємо на великій тертці, куряче стегно відправляємо варитися, але попередньо знімаємо з нього шкірку. До стегенця кидаємо моркву і селеру. Варимо 30 хвилин.

2. М'ясо витягуємо з бульйону і розбираємо на волокна. Кидаємо назад у бульйон.

3. Два жовтки і сік лимона збиваємо і, помішуючи, вливаємо тонкою цівкою в бульйон.

4. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою на 15 хвилин, щоб дати настоятися. За бажанням можете прикрасити нарізаним стеблом селери.

3. Морквяний крем-суп. Як вам такий хід? Зайва морквяна солодкість збалансована гостротою імбиру і пряністю селери. Приправте куркумою для насиченості і закохаєтесь у цей світ.

Час підготовки: 3 хвилини

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 2

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Складові:

Морква - 250 г

Лук - 100 г

Імбир - 20 г

Куркума - 1 ч. Л.

Селера - 150 г

Лавровий лист - 1 шт.

Вода або овочевий бульйон - 500 мл

Оливкова олія

Гілочка базиліку - 1 шт.

Сіль, перець - за смаком

Покроковий рецепт:

1. Моркву, селеру і цибулю поріжте невеликими кубиками і обсмажте на сковороді з оливковою олією, поки цибуля не стане прозорою. Додайте порізаний дрібно імбир, куркуму і тушкуйте ще 2-3 хвилини на маленькому вогні.

2. Перекладіть овочі в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і варіть 10 хвилин. Вийміть лавровий лист, перебийте занурювальним блендером до однорідного стану, додайте сіль, перець і варіть ще 2-3 хвилини. Під час подавання викладіть у кожну тарілку кілька гілочок базиліка.

3. Гострий мексиканський суп. Квасоля, томати, чилі, часник, кмин і лайм/лимон. Ідеальне поєднання. Спробуйте і здивуєтеся тому, наскільки непередбаченими можуть виявитися звичні продукти.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Складові:

Червона квасоля - 200 г

Оливкова олія - 20 мл

Зубчик часнику - 2 шт.

Цибуля червона - 1 шт.

Перець чилі - 1/2 шт.

Томати Пелата (або свіжі томати) - 300 г

Кмин - 2 щіпки

Зелений солодкий перець - 1 шт.

Кукурудза (заморожені зерна) - 200 г

Кінза - 1 пучок

Лайм (сік) - 1 шт.

Сіль за смаком

Покроковий рецепт:

1. Квасолю замочіть на ніч у холодній воді. Воду злийте і промийте квасолю.

2. У каструлю з товстим дном налийте оливкову олію і обсмажте подрібнену цибулю, часник і перець чилі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте подрібнені томати, 1 літр води і квасолю, насіння кмину, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 30 хвилин.

3. Додайте кукурудзу, порізаний кубиками зелений перець, сіль за смаком і варіть ще 5-7 хвилин. Зніміть з вогню і додайте подрібнену зелень кінзи і сік лайма.

4. Гарбузовий крем-суп напевно їли багато хто. Але приготуйте його трохи інакше. Гарбуз запечіть, додайте домашній соус песто, гарбузове насіння і хрусткий пармезановий чипс. Божественно.

Час підготовки: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 4

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Складові:

Гарбуз - 800 г

Вершки (жирність 33%) - 200 мл

Оливкова олія - 30 мл

Мед - 50 г

Сіль за смаком

Чорний мелений перець - за смаком

Насіння гарбуза - 1 ст. л.

Базилік (або естрагон) - 50 г

Кедровий горіх - 50 г

Пармезан - 50 г

Оливкова олія - 50-60 мл

Часник - 3 зубчики

Покроковий рецепт:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Гарбуз чистимо і ріжемо великими кубиками. Викладаємо на деко гарбуз і часник, поливаємо розтопленим медом і оливковою олією. Солимо, перчимо і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

2. Перекладаємо в чашу блендера або в каструлю, додаємо теплі вершки, перебиваємо блендером до однорідного стану.

3. Готуємо песто. Для цього кедрові горіхи, зубчик часнику, оливкова олія, листя базиліка і сіль перетираємо в пасту в ступі або подрібнюємо в чаші блендера.

4. Робимо пармезановой чипс. Цей невеликий додатковий штрих додасть надзвичайний смак супу. Для цього натертий сир викладаємо невеликими гірками на пергамент і запікаємо в духовці при 180 °С 15 хвилин. Подаємо суп з насінням гарбуза, пармезановими чипсами і песто.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу  Мнения Нового Времени

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X