Очима, шлунком чи мозком? Як ми приймаємо рішення про те, що варто поїсти
Навчіться дослухатися до внутрішніх сигналів свого організму
Настав сезон новорічних свят, а разом із ним і можливість побалувати себе святковими частуваннями. У цю пору року приказка «спочатку ми їмо очима» видається особливо актуальною.
При цьому науковий аналіз харчової поведінки показує, що ухвалення рішення, яку їжу, коли і в якій кількості їсти, — набагато складніший процес, ніж просте задоволення потреби організму в калоріях. Почуття голоду — лише одна з причин, чому люди доходять висновку, що варто перекусити. Як ученого, який досліджує психологічні та біологічні механізми харчової поведінки, мене дуже цікавить те, як на це рішення впливає мозок і переживання, пов’язані з їжею.
То як же люди вирішують, коли поїсти?