Смачніше не буває. Що приготувати з ягняти
Каре ягняти — це найсмачніше м’ясо для грилю
Ягнятина та баранина, що купувати і що приготувати з яких частин?
Відрізняються ці два види м'яса лише віком самої тварини, я віддаю перевагу ягнятині — найніжнішому м'ясу віком до 10 місяців.
Частини ягнятини:
— задня нога з кісточкою, з неї можна готувати особуко (тушкувати 2 години у червоному вині зі сливами та томатами, рецепт трохи нижче);
— ребро ягняти — тушкувати з картоплею та окремо, готувати тушковану капусту з ребрами та чорносливом;
— каре ягняти — смажити на мангалі, грилі, або просто на сковорідці, маринувати в ківі 20 хвилин або в гранатовому соку з лавровим листом. Найсмачніше м'ясо для гриля, можна купити на 4 ребра або на 12 ребер.
— грудинка ягняти — варити суп з овочами та рисом або розсольник з перловкою — смачніше не буває.
Як приготувати стейк.
Розжарити сковорідку, а потім зменшити вогонь і покласти на сковороду 40 г вершкового масла, перець чилі, часник у шкірці і без та розмарин. Коли масло розтане, викласти м'ясо і ложкою поливати його розтопленим маслом зі сковорідки. Через 5 хвилин стейк перевернути і смажити ще 5 хвилин, весь час поливаючи маслом. Викласти на дощечку та дати м'ясу відпочити кілька хвилин.

Особуко з ягняти зі сливами та червоним вином
Інгредієнти:
- Задня нога ягняти з кісточкою;
- 500 г слив;
- ¾ склянки червоного сухого вина;
- 200 г моркви;
- 2 томати;
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- пучок різної зелені (м'ята, петрушка, кріп, базилік);
- 20 г вершкового масла;
- сіль та чорний перець.
Приготування:
М'ясо помити та обсушити серветкою, посолити та обсмажити на вершковому маслі по кілька хвилин з кожного боку. Вийняти м'ясо, а в сковорідку викласти дрібно порізану цибулю та два зубки часнику. Обсмажити, додати томати, моркву та сливи, нарізані половинками. Підсмажити на малому вогні і повернути м'ясо до центру сковороди. Додати вино, закрити кришкою і залишити тушкувати на 2 години. Зелень перебити в блендері з часником, додати ложку олії та використовувати як соус. Мені подобається доповнювати особуко кукурудзяною кашею або рисом.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут