Смачніше не буває. Що приготувати з ягняти

25 листопада 2021, 23:03

Каре ягняти — це найсмачніше м’ясо для грилю

Ягнятина та баранина, що купувати і що приготувати з яких частин?

Відрізняються ці два види м'яса лише віком самої тварини, я віддаю перевагу ягнятині — найніжнішому м'ясу віком до 10 місяців.

Відео дня

Частини ягнятини:

— задня нога з кісточкою, з неї можна готувати особуко (тушкувати 2 години у червоному вині зі сливами та томатами, рецепт трохи нижче);

— ребро ягняти — тушкувати з картоплею та окремо, готувати тушковану капусту з ребрами та чорносливом;

— каре ягняти — смажити на мангалі, грилі, або просто на сковорідці, маринувати в ківі 20 хвилин або в гранатовому соку з лавровим листом. Найсмачніше м'ясо для гриля, можна купити на 4 ребра або на 12 ребер.

— грудинка ягняти — варити суп з овочами та рисом або розсольник з перловкою — смачніше не буває.

Як приготувати стейк.

Розжарити сковорідку, а потім зменшити вогонь і покласти на сковороду 40 г вершкового масла, перець чилі, часник у шкірці і без та розмарин. Коли масло розтане, викласти м'ясо і ложкою поливати його розтопленим маслом зі сковорідки. Через 5 хвилин стейк перевернути і смажити ще 5 хвилин, весь час поливаючи маслом. Викласти на дощечку та дати м'ясу відпочити кілька хвилин.

Особуко з ягняти зі сливами та червоним вином (Фото: instagram.com/elena_ermolenko__)
Особуко з ягняти зі сливами та червоним вином / Фото: instagram.com/elena_ermolenko__

Особуко з ягняти зі сливами та червоним вином

Інгредієнти:

  • Задня нога ягняти з кісточкою;
  • 500 г слив;
  • ¾ склянки червоного сухого вина;
  • 200 г моркви;
  • 2 томати;
  • 1 цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • пучок різної зелені (м'ята, петрушка, кріп, базилік);
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль та чорний перець.

Приготування:

М'ясо помити та обсушити серветкою, посолити та обсмажити на вершковому маслі по кілька хвилин з кожного боку. Вийняти м'ясо, а в сковорідку викласти дрібно порізану цибулю та два зубки часнику. Обсмажити, додати томати, моркву та сливи, нарізані половинками. Підсмажити на малому вогні і повернути м'ясо до центру сковороди. Додати вино, закрити кришкою і залишити тушкувати на 2 години. Зелень перебити в блендері з часником, додати ложку олії та використовувати як соус. Мені подобається доповнювати особуко кукурудзяною кашею або рисом.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X