Густий та наваристий. Як зварити справжній куліш

25 квітня, 23:03
Куліш (ілюстративна фотографія) (Фото:tanyakdesign/Depositphotos)

Куліш (ілюстративна фотографія) (Фото:tanyakdesign/Depositphotos)

Цю страву бажано готувати у казані

Кому що, а курці — просо. Я обожнюю українські продукти, з яких готували наші бабусі, які мають особливе духовне значення для кожного українця. Тому постійно вивчаю багато наших рецептів і відбираю найкращі. Для мене це дуже важливо — зберігати нашу культуру.

Відео дня

ООН проголосила 2023 рік роком проса. Тож будемо готувати більше страв із крупи, яку виробляють із цього злаку — пшона. Сьогодні — куліш.

Інгредієнти:

  • 200 г сала
  • 500−600 г свинячої грудинки
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 500 г пшона
  • 3−5 яєць
  • чорний перець, сіль
  • майже 3 літри води
  • 50 г петрушки та 50 г зеленої цибулі
  • кріп за бажанням

Також знадобиться казан.

Готуємо.

Спочатку дрібно ріжу сало і на маленькому вогні добре його висмажую. Потім додаю порізану шматочками грудинку (можна замінити на сало + лопаткова частина), також обсмажую, додаю сіль та перець.

Окремо шматочками ріжу моркву, додаю до м’яса і тримаю поки обсмажиться.

Додаю нарізну цибулю і знов все обсмажую. Вогонь середній та менше, дивіться, щоб не пригорало.

Коли всі інгредієнти красиві й вже пахнуть, додаю пшоно і воду (не усю одразу — 2−2,5 л), доводжу до кипіння, зменшую вогонь до маленького і томлю під кришкою приблизно 1,5 години — але періодично помішую, щоб не пристало. При необхідності можна ще додати води. Виходить такий собі досить густий суп.

Коли м’ясо та каша приготувались, перевіряю на сіль та перець і ще досолюю. Перемішую та додаю яйця. Даю закипіти, перемішуючи.

Куліш має стати більш густим і наваристим. Тоді кладу багато рубленої зелені, ще раз перемішую і подаю. Це дуже смачно!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X