Сподобається навіть дітям. Як приготувати вертуту зі шпинатом

27 жовтня, 23:03
Вертута зі шпинатом (ілюстративне фото) (Фото:Alex33#33/Depositphotos)

Вертута зі шпинатом (ілюстративне фото) (Фото:Alex33#33/Depositphotos)

З начинкою можна експериментувати

Вигадав, як можна полюбити шпинат. До речі, з начинкою можна експериментувати — спробуйте покласти всередину карамелізовану цибулю з крем-сиром.

Складові:

Тісто:

Відео дня

  • 500 г борошна;
  • 1 ч. л солі;
  • 175 мл теплої води;
  • 1 ст. л. соняшникової олії.

Начинка:

  • 300 г шпинату;
  • 50 г цибулі;
  • 50 г зелені;
  • 100 г домашнього сиру;
  • 50 грамів сметани;
  • Кунжут;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Змішуємо борошно, олію, теплу воду, добре перемішуємо тісто руками, додаємо ще трохи олії, замішуємо тісто у форму кулі та відкладаємо.

Нарізаємо зелену цибулю та шпинат, додаємо сир, сметану, сіль. Добре перемішуємо начинку.

Розкочуємо тісто, змащуємо його олією, викладаємо начинку збоку, загортаємо тісто в «довгу ковбаску» і закручуємо з неї вертути з обох боків тіста. Змащуємо олією, присипаємо кунжутом і запікаємо при 180−200 градусах, залежно від вашої духовки. Ділимо готову страву на дві вертути. Смачного!

Сподобається навіть дітям, які зазвичай шпинат не люблять.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X