Найкращий рецепт. Як приготувати справжню пасту карбонара

1 листопада 2022, 23:03
Паста (ілюстративне фото) (Фото:Andrés Góngora/Pexels)

Паста (ілюстративне фото) (Фото:Andrés Góngora/Pexels)

Цю страву готують без вершків, часнику та цибулі

Хочу нагадати вам трохи величних істин.

1. Запорука найкращої пасти: правильна пшениця твердих сортів, правильна вода (вулканічна вода з вмістом мінералів дозволяє робити еластичну, тонку та міцну пасту) та вітри, за яких паста сушиться. Все це є на півдні Італії, саме тому це — центр культури пасти.

Відео дня

2. На півночі готують величну пасту з жовтками у тісті, і це радше святкова страва. Улюблена страва мого дитинства: тальоліні з трюфелем. На 1 кілограм борошна йде 44 жовтки, тож за нинішніми мірками це цілий скарб. Зате це найтонша та найфактурніша паста, яку тільки можна собі уявити.

3. Карбонару готують без вершків, часнику та цибулі. І в Карбонарі немає «сирих яєць»! Натомість є крем з жовтків, перець, овечий сир пекоріно та в’ялене сало. Я не проти експериментів, але, повірте, якщо сотні тисяч італійців, готуючи пасту щоденно, за сотні років вивели найкращі рецепти, варто спочатку опанувати їх.

Тож як приготувати Карбонару?

— Поставити воду на вогонь. Коли закипить, додати морську сіль. Кинути спагеті у воду.

— На розігрітій пательні обсмажити сало.

— Приготувати соус: жовтки 3 сирих свіжих яєць перемішати з тертим овечим сиром пекоріно та перцем.

— Коли спагеті дійшли стану al dente, дістати їх з води та кинути до сала.

А потім викласти їх у соус з жовтків і швидко-швидко перемішати: під дією гарячих спагеті жовтки перетворюються на майже вершковий ніжний крем. Ось це і є правильний соус та найголовніше в Карбонарі.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X