В англійському стилі. Три страви, які варто приготувати
Про англійську кухню рідко хто говорить, однак вона заслуговує на увагу
Проживши в Великій Британії багато років, я хоч і не стала беззаперечним адептом місцевої кухні, але поважаю її і дуже люблю. Чого тільки варті чайні церемонії, відомі Веллінгтон і йоркширський пудинг, класичний англійський сніданок і fish&chips. Але моя справжня любов — скони з родзинками! Сьогодні, крім них, пропоную вам свій варіант закуски «Веллінгтон» і вітамінний коктейль для зміцнення імунітету.
Англійські скони від Люсі Варнави
Найсмачніші скони — булочки до післяобіднього чаю — готує моя подруга і шеф-кухар Люсі Варнава, яка вже багато років живе у Великій Британії. Обов’язково їх приготуйте. А ще — заваріть чай, дістаньте улюблене варення, вершкове масло і насолоджуйтеся справжнім англійським полуднем.
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 100 г родзинок
- 1 ч. ложка розпушувача
- 1 ч. ложка соди (без гірки)
- Дрібка солі
- Молоко (кількість залежить від того, скільки візьме тісто — від 50 мл до 200 мл)
- 1 яйце для змащування
Приготування:
Змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль. Додайте розм’якшене вершкове масло і перетріть все руками на крихту.
Додайте цукор, родзинки і добре перемішайте руками. Порціями вливайте молоко і замісіть тісто. Воно повинно збитися в грудку і вийти досить щільним.
Готове тісто розкачати в пласт товщиною 1,5−2 см. Склянкою або круглою формочкою для печива виріжте скони діаметром 5−6 см.
Викладіть на застелене пергаментом деко, змастіть збитим яйцем або молоком.
Випікайте при температурі 190 градусів протягом 17−20 хвилин.

Закуска «Веллінгтон»
Яловичина Веллінгтон — страва, яка є в арсеналі практично кожного шеф-кухаря. Це завжди смачно, ситно, та й не так клопітно, якщо розібратися. Із задоволенням готую її вдома. Але крім класичної англійської страви, іноді роблю і власну варіацію: «швидкий» Веллінгтон. Якщо у вас є відварна яловичина, тісто і гриби в морозилці, то всього за 20 хвилин ви приготуєте відмінну закуску.
Інгредієнти:
- 200 г відвареної яловичини
- 100 г білих заморожених грибів
- 300 г листкового тіста
- 1 цибулина
- Зелень
- Сіль
- Перець
- Рослинна олія
Приготування:
Листкове тісто розкачайте і виріжте невеликі кружки. Викладіть на деко з пергаментом і випікайте протягом 10−15 хвилин при температурі 180 градусів.
Гриби подрібніть у блендері і обсмажте на олії разом з цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком. Яловичину наріжте тонкими скибочками.
На готові коржики з тіста викладіть грибну суміш, а зверху — м’ясо. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.

Смузі зі смородини і апельсина
Нехай це й далеко не класичний англійський рецепт, але він дуже актуальний сьогодні. Мій варіант корисного і смачного смузі: смородина, апельсин і банан. Всього три інгредієнти, хвилина на приготування — і у вас готовий натуральний вітамінний коктейль для зміцнення імунітету.
Інгредієнти:
- 100 г замороженої чорної смородини
- 1 банан
- 200 мл апельсинового соку
Приготування:
Це найпростіший рецепт, який тільки може бути. Просто збийте всі інгредієнти в блендері — і відразу подавайте.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.