В англійському стилі. Три страви, які варто приготувати

28 жовтня 2020, 08:03

Про англійську кухню рідко хто говорить, однак вона заслуговує на увагу

Проживши в Великій Британії багато років, я хоч і не стала беззаперечним адептом місцевої кухні, але поважаю її і дуже люблю. Чого тільки варті чайні церемонії, відомі Веллінгтон і йоркширський пудинг, класичний англійський сніданок і fish&chips. Але моя справжня любов — скони з родзинками! Сьогодні, крім них, пропоную вам свій варіант закуски «Веллінгтон» і вітамінний коктейль для зміцнення імунітету.

Відео дня

Англійські скони від Люсі Варнави

Найсмачніші скони — булочки до післяобіднього чаю — готує моя подруга і шеф-кухар Люсі Варнава, яка вже багато років живе у Великій Британії. Обов’язково їх приготуйте. А ще — заваріть чай, дістаньте улюблене варення, вершкове масло і насолоджуйтеся справжнім англійським полуднем.

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 г родзинок
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 ч. ложка соди (без гірки)
  • Дрібка солі
  • Молоко (кількість залежить від того, скільки візьме тісто — від 50 мл до 200 мл)
  • 1 яйце для змащування

Приготування:

Змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль. Додайте розм’якшене вершкове масло і перетріть все руками на крихту.

Додайте цукор, родзинки і добре перемішайте руками. Порціями вливайте молоко і замісіть тісто. Воно повинно збитися в грудку і вийти досить щільним.

Готове тісто розкачати в пласт товщиною 1,5−2 см. Склянкою або круглою формочкою для печива виріжте скони діаметром 5−6 см.

Викладіть на застелене пергаментом деко, змастіть збитим яйцем або молоком.

Випікайте при температурі 190 градусів протягом 17−20 хвилин.

Люси Варнава
Фото: Люси Варнава

Закуска «Веллінгтон»

Яловичина Веллінгтон — страва, яка є в арсеналі практично кожного шеф-кухаря. Це завжди смачно, ситно, та й не так клопітно, якщо розібратися. Із задоволенням готую її вдома. Але крім класичної англійської страви, іноді роблю і власну варіацію: «швидкий» Веллінгтон. Якщо у вас є відварна яловичина, тісто і гриби в морозилці, то всього за 20 хвилин ви приготуєте відмінну закуску.

Інгредієнти:

  • 200 г відвареної яловичини
  • 100 г білих заморожених грибів
  • 300 г листкового тіста
  • 1 цибулина
  • Зелень
  • Сіль
  • Перець
  • Рослинна олія

Приготування:

Листкове тісто розкачайте і виріжте невеликі кружки. Викладіть на деко з пергаментом і випікайте протягом 10−15 хвилин при температурі 180 градусів.

Гриби подрібніть у блендері і обсмажте на олії разом з цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком. Яловичину наріжте тонкими скибочками.

На готові коржики з тіста викладіть грибну суміш, а зверху — м’ясо. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.

надано автором
Фото: надано автором

Смузі зі смородини і апельсина

Нехай це й далеко не класичний англійський рецепт, але він дуже актуальний сьогодні. Мій варіант корисного і смачного смузі: смородина, апельсин і банан. Всього три інгредієнти, хвилина на приготування — і у вас готовий натуральний вітамінний коктейль для зміцнення імунітету.

Інгредієнти:

  • 100 г замороженої чорної смородини
  • 1 банан
  • 200 мл апельсинового соку

Приготування:

Це найпростіший рецепт, який тільки може бути. Просто збийте всі інгредієнти в блендері — і відразу подавайте.

надано автором
Фото: надано автором
youtu.be/JVPswHfusps?list=PLVuua2p4R2LfhSxpe8N3SloMeE9dy60Pz
Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X