З карамельним соусом і не тільки. Три страви з гарбуза

12 вересня 2020, 01:30

Запечений гарбуз можна подавати і гарячим, і холодним

Порада: вибирайте м’які сорти гарбуза, які смачні навіть у сирому вигляді. Прямо пробуйте сирий гарбуз! Інакше доведеться викинути результат, бо страва може гірчити.

Відео дня

Гарбузовий суп

Дуже часто гарбузовий суп виходить дуже солодким і нудотним. Але ще дуже давно один друг-вегетаріанець мені підказав змішати гарбуз і томати, а потім ще і приправити спецією знаменитої і гаряче нами улюбленої — каррі. Результат — приголомшливий. Головне пам’ятати, що гарбуз має бути смачним спочатку — навіть сирим, і томати теж мають бути не кислими.

Складові:

  • 600 г печеного гарбуза
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 30 г оливкової олії
  • 600 г очищених від шкірки томатів
  • 20 г пасти том ям червоної
  • Гарбузове насіння
  • Гарбузова олія

Крок 1. Очищаємо гарбуз, нарізаємо на довільні шматочки, скроплюємо оливковою олією, посипаємо сіллю і запікаємо під фольгою в духовці протягом 25 хвилин.

Крок 2. Томати опускаємо в гарячу воду на 25 секунд і відразу ж кладемо у воду з льодом (після цього з них легко зніметься шкірка).

Гарбуз має бути смачним навіть у сирому вигляді

Крок 3. Ріжемо довільно цибулю, обсмажуємо її до легкого рум’яного кольору на середньому вогні, додаємо нарізані томати і тушкуємо ще хвилин 10−15.

Крок 4. До цього часу вже готовий гарбуз. Все, що в листі, змішуємо з готовими томатами, додаємо трохи пасти для том яма і збиваємо занурювальним блендером до однорідної маси. За необхідності можна додати овочевий бульйон (або навіть просто воду).

Крок 5. Додаємо за смаком сіль, суміш спецій і подаємо гарячим, поливаючи кокосовими вершками і посипаючи трохи підсушеним гарбузовим насінням.

Гарбуз, запечений з рас-аль-ханут

Такий гарбуз можна використовувати як холодним — у салат, так і гарячим — як гарнір. Також за цим рецептом можна запікати гарбуз із козячим сиром і подавати як гарячу закуску — все залежить від вашої фантазії.

Складові:

  • 600 г очищеного гарбуза
  • Сіль
  • Оливкова олія
  • Рас-аль-ханут (марокканська суміш спецій)

Крок 1. Очищений гарбуз нарізати шматочками, скропити оливковою олією і підсолити, після чого посипати сумішшю спецій.

Крок 2. Поставити під фольгою в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на 20 хвилин.

Крок 3. Коли гарбуз буде майже готовий, розігріти духовку до 240, прибрати фольгу і запікати ще хвилин 6−7, до появи рум’яної скоринки.

Важливо пам’ятати: гарбуз не має бути переготовлений, ідеальний стан — щільний, але м’який і соковитий.

Подаємо гарячим або холодним — за бажанням посипавши насінням, козячим сиром і поруч — трохи зеленого салату. Все рясно поливаємо оливковою олією, і, вуаля — смачного!

Сирна запіканка з гарбузом

Гарбуз — джерело вітамінів. У ньому в 4−5 разів більше каротину, ніж у моркві. І тому гарбузова запіканка — це не тільки смачно, але й корисно, особливо для дітей. Така запіканка буде ідеально поєднуватися з солодкими соусами.

Складові:

  • 500 г сиру
  • 500 г готового пюре із запеченого гарбуза
  • 100 г цукру
  • 75 г манки
  • 3 великих яйця
  • 10 г ванільного цукру

Крок 1. Гарбуз очищаємо, нарізаємо довільно і запікаємо під фольгою 30 хвилин, окропивши розтопленим вершковим маслом.

Крок 2. Запечений гарбуз збиваємо блендером до стану пюре.

Крок 3. Змішуємо всі інгредієнти і даємо постояти хвилин 20.

Крок 4. Ще раз добре збиваємо блендером до кремового стану і запікаємо при 180 градусах до готовності — приблизно 25 хвилин у формі діаметром 20 см.

Подаємо з карамельним або апельсиновим соусом або зі згущеним молоком.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X