Рецепт-знахідка. Як приготувати панетоне з крем-сиром

Великодня випічка (ілюстративна фотографія) (Фото:KostyaKlimenko/Depositphotos)
Цей рецепт — то суцільна любов та насолода
Швидкий панетоне з крем-сиром Philadelphia. Цей рецепт — то суцільна любов та насолода.
Інгредієнти:
- ніжний йогурт — 200 г
- дріжджі — 14 г
- стартер — 135 г
- борошно Caputo Rosso — 420 г
- жовтки — 135 г (6−7 шт.)
- цукор — 170 г
- сіль — 3 г
- ефірна олія лимона — 2 г
- вершкове масло — 150 г
- цукати — 200 г
- коньяку — 25 г
- банка вареного згущеного молока — 1 шт.
- крем-сир Philadelphia — 350 г
Нумо готувати!
За 24 години або на ніч ставлю стартер: 70 г води, 70 г борошна і 2 г сухих дріжджів, все добре перемішую і накриваю плівкою. Цукати заливаю коньяком, закриваю плівкою.
В день приготування змішую 200 г ледь теплого питного йогурту, 12 г сухих дріжджів, 135 г стартеру та 200 г борошна. Все добре перемішую й залишаю на 1−2 години добре підійти.
Додаю 220 грамів борошна та 135 г жовтків, все добре замішую.
Далі додаю цукор, сіль, вимішую тісто близько 5 хвилин, поки не розчиниться цукор, додаю секретний інгредієнт — ефірну олію лимона, і знов вимішую тісто.
Додаю вершкове масло кімнатної температури у чотири прийоми, близько 4 хвилин вимішую.
Виймаю тісто на стіл, легенько розтягую, висипаю замочені цукати й складаю тісто в 4 рази. Даю добре підійти, ділю на 2 паски (16,5 см) і кожен шматок знов розтягую і складаю в 4 рази (як з хлібом).
Поміщаю тісто у форму, змащену маслом, і ставлю в тепле місце, а поряд ставлю стакан окропу. Даю підійти в 4 рази.
Духовку нагріваю заздалегідь до 180 градусів, паску злегка надрізаю, змащую яйцем, кладу зверху шматочок масла й ставлю у духовку на на 15 хвилин. На дно духовки наливаю стакан окропу. Далі випікаю при 145 градусах ще 45 хвилин.
Виймаю панетоне, нитку кріплю на дно форми й підвішую виріб охолонути до гори дном.
Змішую крем-сир Philadelphia з банкою вареного згущеного молока. У пасочці вирізаю серединку, обережно виймаю ложкою м’якуш і кладу половину начинки, закриваю «кришечкою». І зверху прикрашаю, як зазвичай, меренгою і прикрасами. Зберігати в холодильнику 5 днів.
Це щось таке неймовірне: рецепт-знахідка.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут