Рецепт-знахідка. Як приготувати панетоне з крем-сиром

4 квітня, 23:03
Великодня випічка (ілюстративна фотографія) (Фото:KostyaKlimenko/Depositphotos)

Великодня випічка (ілюстративна фотографія) (Фото:KostyaKlimenko/Depositphotos)

Цей рецепт — то суцільна любов та насолода

Швидкий панетоне з крем-сиром Philadelphia. Цей рецепт — то суцільна любов та насолода.

Інгредієнти:

  • ніжний йогурт — 200 г
  • дріжджі — 14 г
  • стартер — 135 г
  • борошно Caputo Rosso — 420 г
  • жовтки — 135 г (6−7 шт.)
  • цукор — 170 г
  • сіль — 3 г
  • ефірна олія лимона — 2 г
  • вершкове масло — 150 г
  • цукати — 200 г
  • коньяку — 25 г
  • банка вареного згущеного молока — 1 шт.
  • крем-сир Philadelphia — 350 г

Відео дня

Нумо готувати!

За 24 години або на ніч ставлю стартер: 70 г води, 70 г борошна і 2 г сухих дріжджів, все добре перемішую і накриваю плівкою. Цукати заливаю коньяком, закриваю плівкою.

В день приготування змішую 200 г ледь теплого питного йогурту, 12 г сухих дріжджів, 135 г стартеру та 200 г борошна. Все добре перемішую й залишаю на 1−2 години добре підійти.

Додаю 220 грамів борошна та 135 г жовтків, все добре замішую.

Далі додаю цукор, сіль, вимішую тісто близько 5 хвилин, поки не розчиниться цукор, додаю секретний інгредієнт — ефірну олію лимона, і знов вимішую тісто.

Додаю вершкове масло кімнатної температури у чотири прийоми, близько 4 хвилин вимішую.

Виймаю тісто на стіл, легенько розтягую, висипаю замочені цукати й складаю тісто в 4 рази. Даю добре підійти, ділю на 2 паски (16,5 см) і кожен шматок знов розтягую і складаю в 4 рази (як з хлібом).

Поміщаю тісто у форму, змащену маслом, і ставлю в тепле місце, а поряд ставлю стакан окропу. Даю підійти в 4 рази.

Духовку нагріваю заздалегідь до 180 градусів, паску злегка надрізаю, змащую яйцем, кладу зверху шматочок масла й ставлю у духовку на на 15 хвилин. На дно духовки наливаю стакан окропу. Далі випікаю при 145 градусах ще 45 хвилин.
Виймаю панетоне, нитку кріплю на дно форми й підвішую виріб охолонути до гори дном.

Змішую крем-сир Philadelphia з банкою вареного згущеного молока. У пасочці вирізаю серединку, обережно виймаю ложкою м’якуш і кладу половину начинки, закриваю «кришечкою». І зверху прикрашаю, як зазвичай, меренгою і прикрасами. Зберігати в холодильнику 5 днів.
Це щось таке неймовірне: рецепт-знахідка.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X