На відкритому вогні. Як приготувати соковитий бургер

10 листопада 2019, 22:17

Котлету на грилі потрібно засмажити з двох боків до такої міри, щоб залишилися сліди від решітки

Почнемо з того, що найголовніше в бургері — це м’ясо. Класична котлета для бургера повинна складатися з яловичини. Але, оскільки кулінарія — це творчість, то можна використовувати фарш і з інших видів м’яса.

Відео дня

Для того, щоб бургер був смачним, котлету потрібно готувати з жирного фаршу. Кількість жиру в фарші має становити від 20% до 30%. Фарш для класичної яловичої котлети повинен бути з спинних відрубів. В ідеалі — це рибай. У цій частині м’ясо найбільш жирне. Якщо ж ви купили м’ясо, в якому жиру мало, то рекомендую вам додати в нього яловичий, баранячий або свинячий жир.

Також важлива вага котлети. Хороша котлета в сирому вигляді має важити від 100 до 200 грамів. Якщо вага буде менше, то в процесі смаження котлета дуже швидко стане сухою і втратить весь жир, що погіршить її смакові якості.

Щоб приготувати бургер швидко і смачно, потрібно використовувати м’ясо кімнатної температури.

Готуємо Surf & Turf бургер

Сьогодні ми приготуємо Surf & Turf бургер — це бургер з яловичиною і креветками.

Для його приготування ми використовуємо попередньо відварені креветки і яловичі котлети.

Бажано готувати котлети на відкритому вогні. При цьому гриль має бути розігрітий від 280° C до 300° C.

Солити котлети рекомендується під час смаження або ж після приготування. Також бажано використовувати під час приготування вершкове масло.

Кількість жиру в фарші має становити від 20% до 30%

Котлету на грилі потрібно засмажити з двох боків до такої міри, щоб залишилися сліди від решітки. Таким чином вдасться «запечатати» жир усередині, що зробить котлету соковитішою.

Наступний важливий інгредієнт — це булка. Для бургера підійде будь-яка булка, але головне, щоб вона була дуже свіжою. Ідеал — діаметр булки відповідає діаметру котлети.

Булочку бажано змастити вершковим маслом і злегка підсмажити. Це зробить смак бургера більш насиченим і створить «карамельну» корочку. Сильно розігрівати булку не варто, оскільки так вона буде кришитися.

Також в бургер потрібно додати соус. У нашому випадку це кетчуп, барбекю і тартар. До морепродуктів підходить соус «коктейль», який складається з кетчупу і майонезу, або тартар.

Світові виробники привчили нас до того, що в бургер потрібно додавати сир. Класичним сиром для бургерів є чеддер. Варто також нагадати, що жоден бургер не обходиться без солоних огірків, листя салату і томатів.

Коли всі інгредієнти готові — починаємо збирати бургер!

На нижню частину булки потрібно нанести чайну ложку соусу барбекю і розподілити його, але не по всьому простору. Поверх соусу розміщуємо лист салату, який теж трохи поливаємо соусом.

Зверху кладемо котлету, яка і розподілить соус барбекю по краях булочки. На котлету — сир, щоб він почав танути.

Тільки після сиру розміщуємо огірки, додаємо трохи соусу тартар і кладемо креветки. Їх також потрібно полити соусом тартар, а вже після цього накрити шматочком помідора. Томат поливаємо кетчупом.

Після цього ми накриваємо бургер верхньою частиною булки. Наш Surf&Turf бургер готовий! Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Depositphotos

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X