Почистити, але не варити. Як приготувати місо-суп

20 липня 2019, 09:40

Потрібно просто залити морепродукти доведеним до кипіння бульйоном — для їх приготування вистачить 55−65 градусів

Друзі, сьогодні я розповім, як швидко і смачно приготувати азіатський місо-суп з морепродуктами.

Для приготування місо-супу потрібно підготувати мікс морепродуктів: гребінці, креветки, філе дорадо. Щоб суп вийшов смачним і насиченим, потрібно вміти вибирати якісні морепродукти.

Відео дня

Наприклад, гребінці бажано купувати не замороженими, а охолодженими. Один гребінець повинен важити приблизно 15−20 грам. Якщо говорити про креветки, то підійдуть тільки королівські або тигрові. В одному кілограмі має бути 16−20 підготовлених креветок. Зверніть увагу на те, що креветки потрібно почистити! Також для приготування супу філе дорадо має бути попередньо нарізане на слайси середніх розмірів.

Один гребінець повинен важити приблизно 15−20 грам

Для приготування бульйону необхідно чотири столові ложки місо-пасти розбавити в літрі окропу. Після цього бульйон наливаємо в сотейник і доводимо до кипіння. Для однієї порції місо-супу знадобиться півлітра бульйону. У тарілку додаємо два розрізаних навпіл гребінця, чотири двадцятиграмових слайси дорадо, розрізаних теж навпіл, і кілька креветок.

Закипілим бульйоном потрібно залити сирі, розрізані навпіл морепродукти. Таким чином вони приготуються прямо в тарілці. А суп, поки потрапить на стіл, стане прийнятної для вживання температури.

надано автором
Фото: надано автором

Важливим є те, що ні в якому разі не можна кип’ятити морепродукти разом з бульйоном, оскільки так вони стануть «гумовими». Не варто боятися, що морепродукти будуть сирими і небезпечними: для їх приготування і знищення всіх бактерій досить 55−65 градусів.

Після цього в тарілку потрібно покласти попередньо приварені та нарізані гриби шиітаке і хіяші вакаме — відварені водорості.

Також, щоб додати контрасту, можна присипати суп зеленою цибулею. Для гостроти рекомендується додати 5−6 крапель соусу шірачі.

Ваш місо-суп готовий! Смачного!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X