З овочами і шпинатом. Як приготувати качину грудку за 10 хвилин

8 серпня 2019, 07:00

Найкраще готувати страву на тепані — японському грилі, який може розігріватися до 350 градусів, але також підійде і звичайна плита

Друзі, сьогодні я поділюся з вами секретом швидкого приготування смачної, насиченої, із золотистою скоринкою качиної грудки прожарювання Medium Rare.

Як вибрати якісний продукт

Відео дня

Насамперед потрібно вміти правильно вибрати качину грудку. Вага однієї грудки має становити приблизно 150−170 грамів. Колір якісного продукту можна порівняти з кольором яловичини або свинини і не має бути дуже темним. Грудка обов’язково має бути зі шкірою. Якщо ви купуєте качку в магазині, зверніть увагу, щоб на упаковці було зазначено, що це качка «по-пекінськи» або «угорка», призначена для швидкого приготування.

Тільки після підбору якісної качиної грудки можна братися за сам процес її приготування.

Готуємо качину грудку

Для початку на шкірі потрібно зробити неглибокі надрізи. Завдяки цьому розтопиться підшкірний жир, який згодом подарує качці золотисту скориночку.

Найкраще готувати страву на тепані — японському грилі, який може розігріватися до 350 градусів. Такий тип обсмажування дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин у продуктах. Але насправді не має значення, на якому нагрівальному приладі ви готуєте.

Качка промаринується прямо під час готування

Спочатку потрібно підсмажувати сторону зі шкірою, оскільки так качка краще зазолотиться. Після цього качку потрібно перевернути на інший бік і трохи придавити, щоб вона смажилася рівномірно. Для прискорення процесу приготування раджу накривати грудку кашпо — кухонним пристосуванням з ручкою, яке нагадує півсферу. Як варіант, також можна накрити мискою. Використання кашпо дозволяє підтримувати однакову температуру навколо грудки, внаслідок чого качка приготується рівномірно.

Коли качка присмажилася і з іншого боку, бажано підпекти їй бортики. Після цього трохи зменшуємо температуру підсмажування і поливаємо грудку соусом теріякі — солодким японським соусом. Після цього знову накриваємо кашпо. У такий спосіб качка промаринується прямо під час готування, з неї вийде зайва волога, а скоринка стане ще більш глянцевою.

У кінцевому підсумку виходить прожарка Medium Rare, яка є абсолютно безпечною для людини, оскільки температура м’яса всередині досягає значення 65−75 градусів. Такої температури досить для того, щоб знищити всі гіпотетично можливі небезпечні мікроорганізми.

Гарнірувати страву рекомендую сезонними овочами. На тепані потрібно приготувати: червонокачанну капусту, помідори чері, стручки квасолі і трохи кумквата — фрукта сімейства цитрусових.

Для подачі грудку потрібно нарізати на середні за товщиною слайси, а до овочів на тарілку можна додати трохи бебі-шпинату, тобто молодого шпинату. Його потрібно покласти зверху на овочі, оскільки під впливом їх температури він теж трохи припуститься. Тарілку зі стравою також можна прикрасити крапельками соусу.

Щоб подати страву ефектніше, грудку можна присипати коричневим цукром і вже на очах гостей за допомогою пальника карамелізувати його.

Смачного!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X