Худнемо смачно: 5 дієтичних літніх десертів

12 липня 2017, 23:04
Пропоную рецепти дуже смачних легких десертів, від яких ви не тільки не наберете вагу, а й, можливо, схуднете

Більшості ласунів навіть попри велику кількість свіжих фруктів і ягід складно відмовитися від десертів. А в пляжний сезон так важливо зберігати хорошу форму. Пропоную кілька смачних рецептів, які не тільки не зіпсують все, що нажито непосильною працею, а й допоможуть схуднути. Великий плюс цих ласощів в тому, що вони гранично прості в приготуванні.

Відео дня

1. Ванильно-шоколадна панна-котта з чорницею

Складові:

  • агар-агар - 2 ч. л. (рослинний замінник желатину)
  • нежирне молоко (не більш як 5% жирності) - 600 мл
  • яєчний жовток - 6 шт.
  • ваніль в стручках - 2 г
  • стевія в краплях - 1,5 ч. л. (це натуральний замінник цукру, продається в супермаркетах у відділах здорової їжі і в аптеках)
  • крохмаль кукурудзяний - 1,5 ст. л.
  • вода - 300 мл
  • какао-порошок - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Заливаємо агар-агар водою на 20 хвилин. Змішуємо молоко, жовтки, крохмаль, ваніль і збиваємо міксером. Ставимо на середній вогонь або на водяну баню і, продовжуючи збивати, нагріваємо до загусання. Агар-агар доводимо до кипіння, кип'ятимо хвилини дві. Даємо злегка охолонути, вливаємо в крем і збиваємо все разом міксером. Половину крему розливаємо в форми (заповнюємо на 1/2) і ставимо в холодильник. Другу частину крему змішуємо з какао і розливаємо поверх білого застиглого шару. Коли весь десерт застигне, прикрашаємо ягодами чорниці.

2. Йогуртовий десерт з малиною

Ці ласощі настільки легкі, що їх можна їсти навіть увечері.

Складові:

  • нежирний натуральний йогурт - 150 мл
  • вода - 100 мл
  • стевія - 1 ч. л.
  • білок курячого яйця - 1 шт.
  • агар-агар - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Агар-агар заливаємо на 20 хвилин водою. Потім ставимо на вогонь і кип'ятимо 1-2 хвилини. Збиваємо білок зі стевією до тугої піни, додаємо йогурт. Все разом добре збиваємо. Продовжуючи збивати, додаємо агар-агар. Розливаємо масу у формочки і ставимо в холодильник до загустіння. Такий десерт надзвичайно смачний з будь-якими свіжими ягодами, особливо з малиною.

Альбумінний сир - дуже корисний дієтичний продукт, набагато корисніше звичайного

3. Крем баваруа з ожиною

Складові:

  • ожина - 400 г
  • нежирне молоко (не більш як 5% жирності) - 400 мл
  • яєчний жовток - 3 шт.
  • стевія - 1,5 ч. л.
  • агар-агар - 2 ст. л.
  • вода - 100 мл.

Спосіб приготування:

Збиваємо жовтки зі стевією до білої піни. Додаємо злегка тепле молоко, не припиняючи збивати. Ставимо суміш на повільний вогонь і помішуємо, поки не загусне. Замочуємо агар-агар в 100 мл води на 20 хвилин, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, кип'ятимо хвилини півтори, знімаємо. Вливаємо агарну загуслу суміш в крем і міксером, на невисокій швидкості, добре перемішуємо. Додаємо 150 грам ягід ожини. Якщо вони великі, можна порізати. Наливаємо суміш в одну велику або кілька невеликих форм і відправляємо в холодильник на 12 годин для придбання потрібної консистенції. З решти ожини робимо ягідний смузі - просто збиваємо в блендері. Можна додати, якщо ягоди кислі, трохи стевії. Поливаємо крем баваруа ожинним смузі.

4. Абрикосовий чізкейк з альбумінного сиру

Альбумінний сир - дуже корисний дієтичний продукт, набагато корисніше, ніж звичайний. Він готується на основі сироватки і практично не містить жирів. Легко засвоюється, підвищує імунітет, стимулює обмінні процеси, виводить зайву рідину з організму. Загалом, суцільна користь! Продається він в спеціалізованих молочних павільйончиках і на ринках. З альбумінного сиру можна також готувати чудові дієтичні чизкейки.

Складові:

  • альбумінний сир - 400 г
  • абрикоси - 400 г
  • ряжанка 4% жирності - 3 ст. л.
  • білок 1 яйця
  • стевія - 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Збиваємо в міксері сир з ряжанкою. Окремо збиваємо білок зі стевією. З'єднуємо акуратно обидві суміші і додаємо дрібно нарізані абрикоси (200 грам). Ставимо в холодильник на кілька годин. З решти абрикосів робимо пюре (просто збиваємо в блендері і поливаємо ним чізкейк).

5. Ягідно-шоколадний мус

Складові:

  • смородина червона або чорна, малина - 300 г.
  • какао - 2 ст. л.
  • яєчний жовток - 2 шт.
  • стевія - 1,5 або 2 ч. л., залежно від солодкуватості ягід
  • агар-агар - 2 ст. л.
  • вода 100 мл.

Спосіб приготування:

Агар-агар заливаємо на 20 хвилин водою. Потім ставимо на вогонь і кип'ятимо 1-2 хвилини, трохи охолоджуємо. Збиваємо жовтки зі стевією дочиста, додаємо какао. Продовжуючи збивати, з'єднуємо з агаром. Додаємо половину ягід і ставимо в холодильник до загустіння. З ягід робимо смузі з декількома краплями стевії або без неї, перед подачею поливаємо ним мус.

Це кілька дуже смачних легких десертів, але, насправді, ви можете зробити дієтичними і ваші улюблені, перевірені роками ласощі. Правила прості: замість цукру використовуйте стевію, замість желатину - агар, замість пшеничного борошна - вівсяне або вівсяні висівки. Рецепти на вершковому маслі краще не застосовувати: масло замінити в нашому випадку нічим, буде несмачно.

В ідеалі вибирати солодощі без борошна: навіть на вівсянці вони влітку зовсім ні до чого, важкувата їжа. Дуже прості, смачні і корисні варіанти: ягідні смузі з натуральним йогуртом або сиром або просто ягідні або фруктові смузі. Побільше використовуйте свіжих фруктів і ягід. Чим простіше і природніше їжа, тим вона корисніша для душі і тіла.

Більше порад Тетяни Годард читайте на thebroccolitrick.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X