Без наслідків для фігури. П’ять корисних десертів

5 листопада 2019, 23:03

Всі ці солодощі корисні і, тим не менш, калорійні — тому затямте два головних правила, які допоможуть не набрати вагу

Восени, коли починається сезон холодів, надто хочеться солоденького. Достаток цукру і білого борошна надає тимчасове відчуття задоволення, але має неприємні наслідки для фігури. Вихід є: хочу поділитися п’ятьма рецептами корисних осінніх десертів, які регулярно готую власноруч. Моя таємниця  — замінити всі шкідливі інгредієнти (як-от цукор, біле борошно або маргарин) корисними.

Відео дня

1

Морквяно-шоколадний торт

На 100 г:
Калорійність — 208,37 ккал
Білки — 6,61 г
Жири — 9, 47 г
Вуглеводи — 23, 8 г

Інгредієнти (1300 г — 15 порцій):

Морква — 400 г

Арахісова паста — 120 г

Какао — 75 г

Спельтове борошно — 180 г

Молоко — 360 мл

Цукор кокосовий — 70 г

Шоколад чорний — 100 г

Розпушувач тіста — 1 ч.л.

Приготування:

1. Відваріть 2 морквини. Одну потрібно залишити гарячою, а другу охолодити.
2. У холодну морквину додайте молоко і збийте занурювальним блендером.
3. Додайте сюди ж арахісову пасту, борошно і все змішайте.
4. Потім пересипте в цю суміш какао і цукор, а також додайте розпушувач.
5. Ретельно все перемішайте (так, щоб не було грудочок).
6. Потім перелийте суміш в силіконову форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хв.
7. Гарячу морквину збийте в блендері з шоколадом. Скуштуйте — якщо недостатньо солодко, можна додати трохи меду.
8. Вийміть форму з духовки і змастіть все шоколадно-морквяною сумішшю.
9. Зверху можна покрити глазур’ю і залишити трохи охолонути.

2

Гаряча яблучна каша

На 100 г:
Калорійність — 124,27 ккал
Білки — 2,11 г
Жири — 5,43 г
Вуглеводи — 16,45 г

Інгредієнти (300 г — 1 порція):

Яблуко — 2 шт.

Кокосове молоко без цукру — 1 склянка

Кеш’ю обсмажені — 10 г

Насіння льону (мелені) — 1 ст. л.

Родзинки — 20 г

Кориця мелена — щіпка

Приготування:

1. З одного яблука виріжте серцевину і наріжте його великими часточками. Потім відкладіть.
2. Також відставте ¼ частини молока.
3. Очистіть друге яблуко, виріжте серцевину і наріжте невеликими кубиками.
4. У сотейнику змішайте кубики яблук, що залишилися, ¾ частини молока і ⅔ склянки води.
5. На слабкому вогні доведіть суміш до кипіння і варіть, помішуючи, доки не випарується вода, а яблука не стануть ніжними.
6. Зніміть з вогню і розімніть яблука виделкою або блендером.
7. Подрібніть в блендері кеш’ю (але не переборщіть, щоб вони не перетворилися на масло).
8. Змішайте їх з корицею і насінням льону.
9. Потім додайте родзинки, кашу і перемішайте.
10. Зверху влийте ¼ частини молока і розкладіть часточки другого яблука.

3

Морквяні оладки

На 100 г:
Калорійність 76,54 ккал
Білки — 3,73 г
Жири — 2,48 г
Вуглеводи 9,51 г

Інгредієнти (930 г — 4 порції):

Морква — 500 г

Спельтове борошно — 50 г

Яйце — 2 шт.

Кефір — 250 мл

Сіль — ½ ч.л.

Грецький йогурт 10% — 2 ст. л. на порцію

Мед — за смаком

Кокосова олія — для приготування

Приготування:

1. Збийте яйця і натріть моркву на дрібній тертці.
2. Злегка підігрійте кефір, а потім влийте його в моркву і додайте борошно і яйця. Посоліть і добре перемішайте.
3. Посмажте оладки на сухій антипригарній пательні або з додаванням кокосової олії для рум’яного кольору з двох боків.
4. Викладіть оладки на тарілку, як топінг додайте грецький йогурт і мед.

4

Гарбузово-вівсяні оладки

На 100 г:
Калорійність — 163,34 ккал
Білки — 5,78 г
Жири — 5,92 г
Вуглеводи — 21,35 г

Інгредієнти (850 г — 4 порції):

Гарбуз запечений — 100 г

Кокосове молоко — ⅓ склянки

Вівсяне борошно — 1 склянка (або додавати по консистенції)

Яйце — 2 шт.

Лимонний сік — 1 ст. л.

Сода — за бажанням

Сіль — за бажанням

Мед — 1 ч. л.

Ванільний екстракт — 1 ч. л.

Спеції мелені: імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика — за бажанням

Приготування:

1. Почистіть гарбуз і запечіть в духовці протягом 40 хв.
2. Витягніть з духовки і розімніть м’якоть гарбуза ложкою.
3. Змішайте гарбуз з медом, ваніллю, молоком і збитими яйцями.
4. Сухі продукти поєднайте в окремій посудині.
5. Поєднайте рідку і суху суміші і залиште на 10−15 хвилин. Якщо тісто густе — додайте воду.
6. Посмажте оладки: використовуйте посудину з антипригарним покриттям, викладайте тісто ложкою на розігріту пательню.

5

Брауні з гарбуза


На 100 г:
Калорійність — 165 ккал
Білки — 6,14 г
Жири — 11,6 г
Вуглеводи — 11,8 г

Інгредієнти:

Для брауні:

Гарбуз — 500 г

Арахісова паста — 150 г

Порошок кероба (ріжкового дерева) — 4−5 ст. л.

Для глазурі:

Кокосові вершки — 150 мл

Порошок кероба (ріжкового дерева) — 2 ст. л.

Приготування:

1. Гарбуз наріжте великими кубиками.
2. Запечіть гарбуз в духовці, потім ха охолоне і збийте в блендері до стану пюре.
3. Додайте арахісову пасту і порошок кероба.
4. Все перемішайте і викладіть у форму для запікання на пергамент.
5. Запікайте в духовці 40−45 хв за температури 180 градусів.
6. Для приготування глазурі візьміть кокосові вершки і додайте в них порошок кероба.
7. Проварите цю суміш до загустіння.
8. Вилийте суміш на охолонутий брауні і прикрашайте кокосовою стружкою або горішками.
Гарбуз сама по собі — це овоч, який дає насолоду, а отже, завдяки цьому мінімізуємо кількість цукру. Порошок кероба замінює шоколад, при цьому ми не використовуємо маргарин та інші інгредієнти, що містять трансжири.

Незважаючи на те що всі ці солодощі є корисними, вони все ж калорійні. Тому затямте два головних правила, які допоможуть вам не набрати вагу.

Правило № 1

Їжте десерти до 12.00—14.00. Гарбуз — крохмалистий овоч, і вживати його в другій половині дня не варто.

Правило № 2

Потрібно враховувати загальну калорійність протягом дня і в жодному разі не перевищувати її. Наприклад, якщо ви вживаєте десерт як перекус, ваша порція не має перевищувати 150−200 ккал. Якщо ж ви вирішили замінити солодким основний прийом їжі, ваша порція може містити 300−400 ккал.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Depositphotos

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X