Щоб життя стало простішим і смачнішим. Як приготувати аджику та замаринувати баклажани
Блоги2 жовтня 2024, 23:03
Аджика
Найаджичніший рецепт. Я серйозно. Простіше вже не буде.
Так що беріть отакі продукти:
- томати — 1,5 кг,
- цибуля — 2 шт.,
- морква — 3 шт.,
- солодкий перець — 3 шт.,
- перець чилі — 2 шт.,
- олія — 125 мл,
- сіль — 1,5 ст. л,
- цукор — 100 мл,
- оцет яблучний — 125 мл,
- часник — 2 головки,
- слива — 5 шт.
І робіть отак:
Почищені-порізані овочі та сливи пропустити через мʼясорубку. Перелити все в каструлю та варити приблизно 60 хвилин. Періодично помішувати.
За 10 хвилин до готовності додати олію, оцет, сіль та цукор. Перелити у стерилізовані банки зі стерилізованими кришками.
І все, можна йти відпочивати. Я ж казав, що буде просто.
Мариновані баклажани
База, ґрунт, фундамент: консервувати баклажани. Це зробить ваше життя смачнішим і простішим. Бо потім відкрили баночку — і маєте овочі на тарілці взимку. Відкрили баночку — і додали до м‘яса. Ну ви зрозуміли логіку, а тепер тримайте рецепт.
Помили 450 г баклажанів. Зрізали хвостики, порізали середнім кубиком. В сотейник, водою залити. Як закипіли — варити ще 5 хвилин. Воду злити, а баклажани — в глибоку миску. Туди ж 10 гілочок подрібненого кропу, 5−6 зубчиків вичавленого часнику, 1 ч. л солі, 50 мл соняшникової олії та 40 мл оцту столового 9%. Перемішати все та викласти в стерилізовану банку.
Простерилізували банку з баклажанами (після закипання води, стерилізуйте 15 хвилин, а потім вийміть її та закрутіть герметичними кришками). Банку з баклажанами залиште охолоджуватися за кімнатної температури, а потім — у прохолодне місце. Зберігати можна цілий рік. Але краще цілий рік їх їсти.
Більше рецептів на klopotenko.com
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут