Щоб життя стало простішим і смачнішим. Як приготувати аджику та замаринувати баклажани

Блоги

2 жовтня 2024, 23:03

Євген Клопотенко

Шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст

Зберігати ці консерви можна цілий рік

Аджика

Найаджичніший рецепт. Я серйозно. Простіше вже не буде.
Так що беріть отакі продукти:

  • томати — 1,5 кг,
  • цибуля — 2 шт.,
  • морква — 3 шт.,
  • солодкий перець — 3 шт.,
  • перець чилі — 2 шт.,
  • олія — 125 мл,
  • сіль — 1,5 ст. л,
  • цукор — 100 мл,
  • оцет яблучний — 125 мл,
  • часник — 2 головки,
  • слива — 5 шт.

І робіть отак:

Почищені-порізані овочі та сливи пропустити через мʼясорубку. Перелити все в каструлю та варити приблизно 60 хвилин. Періодично помішувати.

За 10 хвилин до готовності додати олію, оцет, сіль та цукор. Перелити у стерилізовані банки зі стерилізованими кришками.

І все, можна йти відпочивати. Я ж казав, що буде просто.

Мариновані баклажани

База, ґрунт, фундамент: консервувати баклажани. Це зробить ваше життя смачнішим і простішим. Бо потім відкрили баночку — і маєте овочі на тарілці взимку. Відкрили баночку — і додали до м‘яса. Ну ви зрозуміли логіку, а тепер тримайте рецепт.

Помили 450 г баклажанів. Зрізали хвостики, порізали середнім кубиком. В сотейник, водою залити. Як закипіли — варити ще 5 хвилин. Воду злити, а баклажани — в глибоку миску. Туди ж 10 гілочок подрібненого кропу, 5−6 зубчиків вичавленого часнику, 1 ч. л солі, 50 мл соняшникової олії та 40 мл оцту столового 9%. Перемішати все та викласти в стерилізовану банку.

Простерилізували банку з баклажанами (після закипання води, стерилізуйте 15 хвилин, а потім вийміть її та закрутіть герметичними кришками). Банку з баклажанами залиште охолоджуватися за кімнатної температури, а потім — у прохолодне місце. Зберігати можна цілий рік. Але краще цілий рік їх їсти.

Більше рецептів на klopotenko.com

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Інші новини

Всі новини