Мигдальна насолода. Нічна вівсянка з кокосом у банці для сніданку вранці

Food&Drink

27 січня 2024, 08:28

Щоб насолодитися сніданком не обов’язково витрачати купу часу зранку. Приготуйте нічну вівсянку з вечора і зекономте час, щоб насолодитися її смаком. NV розповідає незвичайний рецепт вівсянки з кокосом на мигдалевому молоці.

Ці вівсяні пластівці на ніч мають усі смаки батончика «райська насолода». Кокос відчутний в кожному шматочку, присутня вершковість молока та елегантність екстракту на верхівці. Замість молока та кокосової стружки можна використовувати кокосові вершки та кокосові пластівці або чипси. Мигдаль у шоколаді та шоколадна обгортка десерту-сніданку відтворюють культовий вигляд і смак батончика.

Нічна вівсянка з кокосом і мигдалем у шоколаді

Ці вівсяні пластівці роблять сніданок швидким, смачним і ситним. / Фото: Instagram @marianinut

Інгредієнти:

  • 2 склянки вівсяних пластівців
  • 2 склянки несолодкого мигдалевого молока
  • 1 склянка кокосового молока у банці
  • ½ склянки несолодкої кокосової стружки
  • 2 столові ложки подрібненого мигдалю
  • 1 чайна ложка кокосового екстракту
  • 3 столові ложки міні шоколадної крихти
  • 1 ½ чайної ложки нерафінованої кокосової олії
  • 4 цілих несолоних смажених мигдалини
  • ¼ чайної ложки морської солі
  • 2 ст.л. насіння чіа.
У цієї вівсянки варіанти нескінченні, коли справа доходить до зміни смаку / Фото: Автор PantherMediaSeller.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці поєднайте вівсянку, мигдальне молоко, кокосове молоко, ½ склянки кокосової стружки, нарізаний мигдаль, насіння чіа та кокосовий екстракт до однорідної маси.
  2. Поставити в холодильник, не закриваючи кришкою, до застигання і загустіння, приблизно на 1 годину.
  3. Перемішати шоколадну крихту та кокосову олію в невеликій мисці, придатній для використання в мікрохвильовій печі. Мікрохвильову піч на високій потужності, поки шоколад не розтопиться, від 45 до 60 секунд; перемішувати, поки шоколадна крихта повністю не розтопиться і не змішається з олією.
  4. Розділіть вівсяну суміш між 4 банками, приблизно по 1 склянці в кожну. Занурте цілий мигдаль у розтоплений шоколад, перемішуючи, щоб покрити його. Підніміть і дайте зайвому шоколаду стекти назад у миску; викладіть мигдаль у шоколаді на невелику тарілку, застелену пергаментним папером, і поставте в холодильник.
  5. Ложкою викласти приблизно 2 чайні ложки розтопленого шоколаду на кожну банку, рівномірно розподіляючи, щоб покрити всю поверхню. Поставте в холодильник, не закриваючи кришкою, поки шоколадна глазур не застигне, приблизно на 10 хвилин. Зверху на кожну банку покласти по 1 мигдалю в шоколаді.
  6. Посипте сіллю і рештою 1 чайної ложки кокосової стружки; накрийте кришкою і поставте в холодильник, поки вівсянка не загусне і шоколадний шар повністю не застигне, принаймні на 12 годин або до 4 днів.

Інші новини

Всі новини