Мигдальна насолода. Нічна вівсянка з кокосом у банці для сніданку вранці
Food&Drink27 січня 2024, 08:28
Щоб насолодитися сніданком не обов’язково витрачати купу часу зранку. Приготуйте нічну вівсянку з вечора і зекономте час, щоб насолодитися її смаком. NV розповідає незвичайний рецепт вівсянки з кокосом на мигдалевому молоці.
Ці вівсяні пластівці на ніч мають усі смаки батончика «райська насолода». Кокос відчутний в кожному шматочку, присутня вершковість молока та елегантність екстракту на верхівці. Замість молока та кокосової стружки можна використовувати кокосові вершки та кокосові пластівці або чипси. Мигдаль у шоколаді та шоколадна обгортка десерту-сніданку відтворюють культовий вигляд і смак батончика.
Нічна вівсянка з кокосом і мигдалем у шоколаді
Ці вівсяні пластівці роблять сніданок швидким, смачним і ситним.
/
Фото: Instagram @marianinut
Інгредієнти:
- 2 склянки вівсяних пластівців
- 2 склянки несолодкого мигдалевого молока
- 1 склянка кокосового молока у банці
- ½ склянки несолодкої кокосової стружки
- 2 столові ложки подрібненого мигдалю
- 1 чайна ложка кокосового екстракту
- 3 столові ложки міні шоколадної крихти
- 1 ½ чайної ложки нерафінованої кокосової олії
- 4 цілих несолоних смажених мигдалини
- ¼ чайної ложки морської солі
- 2 ст.л. насіння чіа.
У цієї вівсянки варіанти нескінченні, коли справа доходить до зміни смаку
/
Фото: Автор PantherMediaSeller.
Спосіб приготування:
- У великій мисці поєднайте вівсянку, мигдальне молоко, кокосове молоко, ½ склянки кокосової стружки, нарізаний мигдаль, насіння чіа та кокосовий екстракт до однорідної маси.
- Поставити в холодильник, не закриваючи кришкою, до застигання і загустіння, приблизно на 1 годину.
- Перемішати шоколадну крихту та кокосову олію в невеликій мисці, придатній для використання в мікрохвильовій печі. Мікрохвильову піч на високій потужності, поки шоколад не розтопиться, від 45 до 60 секунд; перемішувати, поки шоколадна крихта повністю не розтопиться і не змішається з олією.
- Розділіть вівсяну суміш між 4 банками, приблизно по 1 склянці в кожну. Занурте цілий мигдаль у розтоплений шоколад, перемішуючи, щоб покрити його. Підніміть і дайте зайвому шоколаду стекти назад у миску; викладіть мигдаль у шоколаді на невелику тарілку, застелену пергаментним папером, і поставте в холодильник.
- Ложкою викласти приблизно 2 чайні ложки розтопленого шоколаду на кожну банку, рівномірно розподіляючи, щоб покрити всю поверхню. Поставте в холодильник, не закриваючи кришкою, поки шоколадна глазур не застигне, приблизно на 10 хвилин. Зверху на кожну банку покласти по 1 мигдалю в шоколаді.
- Посипте сіллю і рештою 1 чайної ложки кокосової стружки; накрийте кришкою і поставте в холодильник, поки вівсянка не загусне і шоколадний шар повністю не застигне, принаймні на 12 годин або до 4 днів.