Вся справа в спеції. Яка сіль ідеально підходить для квашеної капусти та робить її смак кращим
Лайфхаки4 жовтня 2024, 02:38
Досвідчені кулінари стверджують, що квашена капуста виходить ідеальною за смаком, якщо правильно підібрати сіль для приготування та чітко дотримуватися її пропорцій. Тоді страва вийде надзвичайно соковитою та, одночасно, хрусткою.
Яка сіль необхідна для приготування квашеної капусти
Для засолювання капусти підходить звичайна кам’яна сіль, без жодних добавок. Велика помилка господинь — використання йодованої солі. Вона псує процес бродіння та смак готового продукту.
Помел
Для засолювання капусти найкраще використовувати сіль крупного або середнього помелу. Вона повільно розчиняється по капусті, сприяючи рівномірному розподілу смаку.
Пропорція
Пропорція солі дуже важлива при приготуванні квашеної капусти. Якщо додати меншу кількість спеції, капуста може запліснявіти через нестачу природного консерванту. Отже, для смачної хрусткої квашеної капусти на кожен кілограм необхідно додавати 30 г солі.