Пригощають запеченою індичкою. У День подяки поїзд-кухня вирушив у свій перший рейс до Ізюма

24 листопада 2023, 13:14

Сьогодні, 24 листопада, у свій перший рейс до Ізюма вирушив унікальний поїзд-кухня. За поїздку планують годувати щодня близько 10 тисяч нужденних цивільних, а також рятувальників, поліцейських, медиків, залізничників і волонтерів.

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Серед святкових страв, які приготують для людей з прифронтових територій, запечена індичка та гарбузовий пиріг.

«Уся приготовлена у поїзді їжа буде передана на знак подяки тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги», — зазначили в УЗ.

Реклама

Голова правління АТ Укрзалізниця Євген Лященко сказав, що традиційне американське свято у наші часи наповнене особливим сенсом та подякував усьому демократичному світу за підтримку України.

У складі поїзда 6 вагонів:

  • генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
  • вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Food Train може автономно працювати 5−7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви та видавати щоденно близько 10 тисяч порцій. Таким чином якомога більше українців з певних регіонів зможуть отримувати смачну їжу.

Показати ще новини