Пригощають запеченою індичкою. У День подяки поїзд-кухня вирушив у свій перший рейс до Ізюма
Сьогодні, 24 листопада, у свій перший рейс до Ізюма вирушив унікальний поїзд-кухня. За поїздку планують годувати щодня близько 10 тисяч нужденних цивільних, а також рятувальників, поліцейських, медиків, залізничників і волонтерів.
Про це повідомили в Укрзалізниці.
Серед святкових страв, які приготують для людей з прифронтових територій, запечена індичка та гарбузовий пиріг.
«Уся приготовлена у поїзді їжа буде передана на знак подяки тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги», — зазначили в УЗ.
Голова правління АТ Укрзалізниця Євген Лященко сказав, що традиційне американське свято у наші часи наповнене особливим сенсом та подякував усьому демократичному світу за підтримку України.
У складі поїзда 6 вагонів:
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати 5−7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви та видавати щоденно близько 10 тисяч порцій. Таким чином якомога більше українців з певних регіонів зможуть отримувати смачну їжу.