Правильне приготування. Чому смажена картопля пригорає та що робити, щоб уникнути зайвого засмажування
Смажена картопля — улюблена страва більшості українців, яка іноді може зіпсуватися під час приготування.
Навіть досвідчені кулінари іноді стикаються з тим, що улюблена смажена картопля пригорає під час підсмажування. Для того, щоб цього не сталося, варто користуватися всього кількома простими лайфхаками приготування.
Як приготувати смажену картоплю, щоб вона не пригоріла
1 Звичне приготування смаженої картоплі, як виявилося, потребує ретельної підготовки. Картоплю треба почистити, помити, нарізати соломкою або часточками, скласти у друшляк і промити під прохолодною проточною водою. Зайвий крохмаль вийде з бульби й не буде прилипати до пательні. Вимиту картоплю необхідно розкласти на чистий рушник та просушити перед приготуванням. Інакше зайва волога сприятиме нерівномірному прожарюванню.
2 Часта причина пригорання смаженої картоплі - недостатньо розігріта пательня. Перед тим як смажити картоплю, налийте у пательню олію, поставте її на плиту, як слід розігрійте та тільки після цього покладіть картоплю. Бажано викладати картоплю одним шаром. Починайте смажити її на великому вогні без кришки, постійно перемішуючи лопаткою. Приблизно через три хвилини інтенсивного підсмажування, коли картопля почне покриватися золотистою скоринкою, зменште вогонь і накрийте пательню кришкою. Не забувайте періодично підіймати її та перемішувати картоплю.
3 Ні в якому разі не соліть картоплю на початку приготування. Сіль сприяє виділенню соку з бульби, через який відбувається пригорання. Ідеальний варіант — підсолити страву за 5−10 хвилин до повного приготування. Водночас любителі цибулі або часнику можуть додати їх (подрібнені) у пательню. Отже, при приготуванні смаженої картоплі важливо дотримуватися чотирьох кроків: промивати та просушувати картоплю перед приготуванням, добре розігрівати пательню, не економити на олії, солити ближче до завершення приготування.