Швидко, смачно, апетитно. Надзвичайно простий рецепт приготування картопляної запіканки з курячим філе та сиром
Хочете здивувати близьких чимось новеньким та смачним? Приготуйте ніжну та надзвичайно запашну картопляну запіканку.
Приготування картопляної запіканки з курячим філе та сиром перетворюється в справжнє свято. Це відбувається тому, що, по-перше, страву дуже легко зробити, по-друге, вона надзвичайно смачна і ситна та має дуже презентабельний вигляд, що дозволяє їй стати прикрасою святкового столу.
Як приготувати картопляну запіканку з куркою
Інгредієнти
Кількість інгредієнтів може змінюватися, в залежності від розміру форми, в якій буде готуватися страва.
Картопля — 7 шт.
Куряче філе — 450 г
Сир твердий — 200 г
Цибуля — 2 шт.
Сметана — 2−4 ст. л.
Сіль, спеції - на власний смак
Приготування
Поріжте чисту та почищену картоплю тонкими кружечками.
Цибулю поріжте напівкільцями.
Потріть сир на великій тертці.
Куряче філе поріжте на дрібні шматочки.
В одній ємності змажте порізану картоплю сметаною, посоліть та додайте спеції.
В іншій змішайте зі сметаною, сіллю та спеціями куряче філе.
На дно форми для випікання покладіть шар цибулі.
Зверху кружечки картоплі.
Потім викладіть м’ясо, зверху цибулю і знов картоплю.
Зверху присипте запіканку сиром.
Накрийте форму фольгою та поставте у прогріту до 180 градусів духовку на 60−80 хвилин.
За десять хвилин до приготування зніміть фольгу та дайте сиру запектися до смачної рум’яної скоринки.