З салом і пшоном. Рецепт гартаначки, яку споживали наші пращури
Готуючи українські страви, ми надихаємося силою пращурів і відкриваємо нові смаки. Гартаначка — вид пшоняної каші з салом, м’ясом, картоплею, яйцями, яку раніше готували в казані на багатті.
Під час прем'єри другого кулінарного проєкту Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком відомий шеф, разом з гостем шоу коміком та актором Арамом Арзуманяном, приготував смачну та ситну гартаначку. Зробіть її на вечерю та насолодіться багатим смаком української кухні.
Як приготувати українську гартаначку
Інгредієнти
Курячі гомілки — 7 шт.
Пшоно — 250 грамів.
Сало — 100 грамів;
Цибуля — 1 шт.
Яйця — 5 шт.
Картопля — 4 — 5 шт.
Сметана — 100 грамів.
Копчені груші — 3−4 шт.
Цибуля зелена
Петрушка
Сіль
Приготування
Спочатку потрібно зробити засмажку. Для цього беремо цибулю та сало, ріжемо дрібно, гарно все обсмажуємо до золотавої скориночки. У каструлю наливаємо три літри води. Поки вода закипає, очищаємо картоплю та нарізаємо середнім кубиком. Варимо картоплю. Курячі гомілки додаємо до картоплі, щоб зробити гарний бульйон, а також приготувати гомілки.
Окремо заливаємо пшоно гарячою водою і гарно розмішуємо, щоб воно не було гірким, а після — зливаємо воду. Перекладаємо пшоно до картоплі з гомілками. Далі додаємо секрет нашої страви — копчені груші. Якщо ви готуєте страву на природі, можете не додавати копчені груші, адже аромат диму у вас буде завдяки казанку.
Чекаємо, поки рідина в нашій каструлі зменшиться в об'ємі. Дістаємо з каструлі гомілки та починаємо замішувати нашу гартаначку. Беремо п’ять збитих яєць і додаємо до гартаначки, поки вона ще гаряча, і гарно-гарно вимішуємо, щоб яйця приготувалися. Додаємо туди засмажку із цибулі і сала, дрібно нарізані петрушку та зелену цибулю, ретельно вимішуємо. Додаємо сметану для легкості та ніжності смаку. Наша гартаначка готова! Для того, щоб смак був більш насиченим, перекладаємо в тарілку гомілки. Насолоджуємось!