Тонке мистецтво крафту

19 липня 2018, 14:12
Спецпроект
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
 Продуктовий крафт – живий приклад смачної перемоги неперевершеного над найкращим  (Фото: Depositphotos/timolina)

Продуктовий крафт – живий приклад смачної перемоги неперевершеного над найкращим (Фото: Depositphotos/timolina)

Крафтові продукти – не тільки модний тренд, але і дань відмінному смаку. А смак до кращого закладений в кожному з нас природою. І якщо мова йде про Kraft, то вибір відбувається в режимі «найкраще з найкращого».

Продуктовий крафт – живий приклад смачної перемоги неперевершеного над найкращим. І все блискучі досягнення в цій сфері – результат синергії перевірених часом традицій з інноваційними технологіями виготовлення.

З англійської мови слово craft перекладається як «ремесло», «майстерність», «мистецтво»

Високі стандарти

Продуктовий крафт – це майже завжди невелике виробництво, малі партії товару і авторське ім'я. Образно кажучи, це товар зі своїм оригінальним обличчям.

Висока якість – найкращий показник незалежності крафт-підприємства, ось чому його власникам зазвичай належить велика частина капіталу. При такому розкладі сил сторонні інвестори не можуть, наприклад, вимагати від виробника підвищення прибутку за рахунок зниження якості продукту.

Власники крафтових компаній по-справжньому цінують авторські ідеї. За кожною з них стоїть творець – людина, що згенерувала рецепт і спосіб приготування. Більш того, крафтовики прагнуть поліпшити традиційні рецептури, творчо підходячи до процесу. Таке прагнення цілком виправдане, якщо інгредієнти, що вводяться в традиційний рецепт, і спеціально розроблені під продукт технології істотно поліпшують його якість, не знижуючи собівартості.

Манія гурмана

У кожного поціновувача фуд-крафту є свої культові марки і місця, де він купує продукти і напої або насолоджується традиційними стравами, приготованими за авторськими рецептами. Запитайте таку людину, де можна поїсти справжнього українського борщу, і він не тільки із задоволенням видасть всі паролі і явки, але й розповість, що досі не може розгадати секрет цього унікального смаку, який, наприклад, повертає його в дитинство.

І якщо вже мова зайшла про нашу вітчизняну кухню, то, наприклад, мало хто посвячений у тонкощі приготування справжньої західноукраїнської полендвиці. Це дуже смачна вирізка, яку спеціальним чином маринують в квасі, а потім запікають у печі. Ясна річ, що смак такої страви залежить від усіх складових, починаючи від того, чим і як харчувалася тварина, м'ясо якої вибрано для запікання, до дров, на яких воно запікалося. І кожен раз така страва буде унікальною.

фото: IKesu01 \Depositphotos

Та ж історія, наприклад, з соліннями, скажімо, з тими ж традиційними солоними огірочками. У найкращому випадку виробник такого крафт-фуду ще й сам вирощує сировину для консервації, але часто укладає договір про постачання з фермерськими господарствами. У цьому випадку на якість і кількість кінцевого продукту впливає навіть погода.

А ось виробництво сучасних спиртних крафт-напоїв меншою мірою залежить від усіх зазначених вище факторів, завдяки точно вивіреним рецептурам і високим технологіям. І перша вітчизняна крафтового горілка «Др. Житник» тому приклад.

Міцний кафт

Горілка «Др. Житник» – яскравий приклад авторського крафт-продукту. Вчений Клим Житник був нашим співвітчизником, що народився на початку 20-х років XIX століття в Чернігівській губернії. У процесі своїх наукових пошуків він захопився вивченням питань екстрагування і мацерації лікарських рослин, а також їх впливу на людську імунну систему. Його рецептурні напрацювання, що збереглися до наших днів, і лягли в основу приготування першої крафтової горілки «Др. Житник».

ТМ «Др. Житник» по праву претендує на преміальний ціновий сегмент

Унікальні авторські рецепти, оригінальні смаки, тривалий процес витримки (понад 150 годин) готового алкоголю перед розливом – все це тонкощі виробництва горілки «Др. Житник». Технологія її виробництва також включає в себе візуальний контроль, плюс високотехнологічні спектрографи і комп'ютерний аналіз хімічного складу продукції. Останній, до слова, необхідний для контролю сивушних масел і альдегідних показників.

Додайте до цього використання виключно вітчизняної сировини, високоякісного спирту класу «Люкс», м'якої артезіанської води, і стане ясно, що така формула – запорука справжнього успіху.

І так, це вам не самогон, зварений на літній кухні у дідуся. При виробництві сучасного крафтового продукту на перше місце виходять високі технології, екологічно чисті інгредієнти, робота майстрів своєї справи, а також – комплексна система інтелектуального та фізичного захисту продукту від підробок. Ось чому ТМ «Др. Житник» по праву претендує на преміальний ціновий сегмент.

Якість продукції ТМ «Др. Житник» була високо оцінена на IX міжнародному конкурсі Best Drink – перша крафтова горілка завоювала кілька золотих медалей. Тож тепер нам є чим пишатися в сегмкнті міцного крафту!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X