З томатами та лимоном. Як швидко запекти скумбрію, зберігаючи її корисні властивості
Як відомо, скумбрія справжнє джерело кислоти омега-3, тому споживати її дуже корисно.
Простий рецепт запікання скумбрії в духовці з томатами та лимоном, дозволяє зберегти її корисні властивості та насолодитися неймовірним смаком ароматної страви.
Як швидко приготувати скумбрію в духовці
Інгредієнти
Скумбрія — 2 шт.
Болгарський перець — 1 шт.
Помідори — 1 шт.
Лимони — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Часник — 2 зубчики
Морква — 2 шт.
Соєвий соус — 2 ст. л.
Олія — 2 ст. л.
Приготування
Помийте моркву та натріть її на великій тертці. Часник пропустіть через прес. Інші овочі наріжте невеликими шматочками.
Поставте пательню на середній вогонь та підсмажте на ній протягом двох хвилин цибулю й часник. Потім додайте перець і моркву. Через три хвилини влийте соєвий соус та протушкуйте овочі протягом хвилини.
Складіть овочі у форму, де будете запікати рибу.
Візьміть помиту та почищену скумбрію, відріжте від неї голову та хвіст і покладіть на овочі в формі.
Зробіть надрізи в кожній тушці та покладіть в кожний з них шматок лимона та помідора.
Змастіть рибу невеликою кількістю соєвого соусу.
Поставте страву в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20−25 хвилин.