Слимбаки з мʼясом. Як приготувати апетитний закарпатський спеціалітет

29 січня 2024, 03:42

Одна зі страв закарпатської кухні, якщо дослівно, то це рулетики з тіста з м’ясною начинкою. Вони чудово поєднуються з овочами та грибною підливою.

Якщо не знаєте, що приготувати на вечерю, а хочете здивувати рідних чи гостей чимось ситним, смачним, то оригінальним, то потіште їх запашними слимбаками. Ця оригінальна закарпатська страва готується досить просто. Її чудово доповнить ароматна грибна підливка, спеції та зелень.

Реклама

Як приготувати закарпатські слимбаки з мʼясом

Інгредієнти для тіста:

Дріжджі сухі — 7 г

Молоко — 75 мл

Вода 75 мл + 100 мл

Борошно — 450−500 г

Яйце — 1 шт

Олія

Сіль

Інгредієнти для начинки:

Фарш свинячий — 500 г

Копчена паприка

Сіль

Перець

Для підливи:

Цибуля — 1 шт

Шампіньйони — 200 г

Вода — 500 г

Сметана — 2 ст. л.

Сіль

Перець

Спосіб приготування:

1. В глибоку миску висипаємо дріжджі, цукор, додаємо тепле молоко, воду (кімнатної температури), перемішуємо все до однорідності та ставимо в тепле місце, щоб дріжджі зійшли шапочкою.

2. У каструлю висипаємо дрібно нарізану цибулю, обсмажуємо її до прозорості, додаємо нарізані кубиком шампіньйони, солимо, перчимо, трохи тушкуємо, додаємо воду, доводимо підливу до кипіння і відкладаємо.

3. Фарш заправляємо сіллю, перцем, копченою паприкою та добре перемішуємо.

4. Коли дріжджі зійшли, виливаємо їх в миску, в якій будемо замішувати тісто, додаємо борошно, яйце, олію, сіль, теплу воду, перемішуємо, далі починаємо поступово всипати борошно та замішувати тісто, додаючи в процесі ще трохи олії (тісто має вийти еластичним).

5. Накриваємо тісто рушником та ставимо на півгодини в тепле місце сходити.

6. Грибну підливу блендеруємо (але це не обовʼязково), додаємо сметану та перемішуємо до однорідності.

7. Коли тісто зійшло, розтачуємо його у великий прямокутний пласт (товщиною 1 см), розрізаємо на 2 частини, щедро викладаємо на тісто фарш, закручуємо рулет (як на відео), защипуємо «шов» та нарізаємо рулет на шматки.

8. Викладаємо слимбаки в грибну підливу, щоб вони не торкались один до одного (між ними має бути відстань), і варимо на повільному вогні 15 хв під кришкою, не відкриваючи її (якщо у вас невелика каструля, то повторюємо цей процес, поки не зваримо всіх слимбаків).

9. Наливаємо в тарілку грибну підливу (з каструлі), викладаємо слимбаки, посипаємо все зеленню і смакуємо.

Показати ще новини