«Таких ніжних ще не куштували». Запечені яблука з шоколадно-горіховим міксом та мигдальним печивом
Дуже шоколадні запечені яблука стануть відмінним десертом для осіннього меню.
«Пані та панове, готуємо ароматні запечені яблука, начинені шоколадно-горіховим вершковим міксом, з додаванням печива амаретті, кориці та меду. Таких ніжних яблук ви ще точно не куштували», — зазначив бренд-шеф ресторанних проєктів Сільпо, Le Silpo, Positano Марко Черветті.
Марко Черветті
Запечені яблука з шоколадно-горіховим міксом та мигдальним печивом: рецепт
Інгредієнти:
Яблука — 3 штуки
Печиво амаретті (мигдальне печиво) — 50 г
Кориця — до смаку
Мед — 15 г
Волоський горіх — 20 г
Вершкове масло — 30 г
Какао — 3 чайні ложки
грецький горіх — 5 шт.
масло вершкове — 30 г
Спосіб приготування:
1. Починаємо з підготовки яблук: миємо, розрізаємо кожне на дві частини та виймаємо серцевини. Готові половинки викладаємо на деко. Ту мʼякоть, що ми вийняли з яблук, ріжемо на маленькі шматочки та висипаємо в миску
2. Беремо печиво амаретті та горіхи, роздавлюємо іх рукою та засипаємо до мʼякоті яблук. У цю ж суміш додаємо корицю, какао, мед та вершкове масло. Перемішуємо всі інгредієнти, робити це обовʼязково руками.
3. Сумішшю, що утворилась, наповнюємо кожну половинку яблук. Начинки накладаємо багато. Ставимо форму у заздалегіть розігріту до 180° духовку на режим Вентиляція. Випікаємо наші яблука 40 хвилин та насолоджуємось! Дуже шоколадні запечені яблука готові! Смачного!