Овочевий кугель — традиційна одеська страва зі свіжих сезонних овочів: рецепт
Овочевий кугель — це одеська страва, яка готується із свіжих сезонних овочів. Цей смачний рецепт являє собою запіканку, виготовлену з тертих і дрібно подрібнених овочів, залитих заливкою з курячих яєць, без додавання молочних інгредієнтів.
Один із головних плюсів цієї страви — універсальність у виборі овочів. Ви можете використовувати будь-які овочі, які вам до вподоби та доступні, що робить приготування кугеля ще простішим. Особливою перевагою овочевого кугеля є його легка та поживна структура. Ця страва має приємний смак і задовольняє апетит, завдяки білкам, що містяться в курячих яйцях. Приготування овочевого кугеля — це простий та смачний спосіб порадувати себе та гостей у будь-який час року.
Овочевий кугель: рецепт
Інгредієнти:
- Картопля 350 г
- Кабачок 350 г
- Морква 350 г
- Цибуля ріпчаста 150 г
- Часник 3 зубчик
- Петрушка 30 г
- Яйце куряче 3 шт
- Панірувальні сухарі 3−4 ст.л
- Сіль 1 ч.л
- Чорний мелений перець на смак
- Оливкова олія 2 ст л.
Спосіб приготування:
- Перед приготуванням усі овочі ретельно вимийте.
- Картоплю, моркву та цибулю очистіть від верхнього шару, овочі натріть на великій тертці. Кабачок також натріть на тертці, не зчищаючи шкірку. У зрілого плоду шкірку краще зняти.
- Всі овочі завантажте в одну простору ємність.
- До овочів вбийте три яйця.
- Всипте необхідну кількість панірувальних сухарів. Свіжу петрушку дрібно наріжте ножем, додайте до основного складу. Влийте кілька ложок олії, всипте спеції до смаку, додайте подрібнений часник.
- Всі інгредієнти ретельно перемішайте між собою, щоб яєчна суміш і панірувальні сухарі рівномірно розподілилися по всіх овочах.
- Прямокутну або квадратну форму для запікання змастіть олією, викладіть приготовлену масу, добре утрамбовуючи її ложкою, щоб вона вийшла щільною та рівномірною.
- Форму із вмістом поставте в розігріту духовку, запікайте 50 хвилин за температури 180 градусів. Верхній шар запіканки повинен добре підрум'янитися і збільшитися обсягом за рахунок яєць, але при охолодженні він злегка осяде.
- Кугель остудіть, розріжте на порційні шматочки, подайте на стіл, доповніть сметаною.