Овочевий кугель — традиційна одеська страва зі свіжих сезонних овочів: рецепт

30 липня 2023, 11:31

Овочевий кугель — це одеська страва, яка готується із свіжих сезонних овочів. Цей смачний рецепт являє собою запіканку, виготовлену з тертих і дрібно подрібнених овочів, залитих заливкою з курячих яєць, без додавання молочних інгредієнтів.

Один із головних плюсів цієї страви — універсальність у виборі овочів. Ви можете використовувати будь-які овочі, які вам до вподоби та доступні, що робить приготування кугеля ще простішим. Особливою перевагою овочевого кугеля є його легка та поживна структура. Ця страва має приємний смак і задовольняє апетит, завдяки білкам, що містяться в курячих яйцях. Приготування овочевого кугеля — це простий та смачний спосіб порадувати себе та гостей у будь-який час року.

Реклама

Овочевий кугель: рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля 350 г
  • Кабачок 350 г
  • Морква 350 г
  • Цибуля ріпчаста 150 г
  • Часник 3 зубчик
  • Петрушка 30 г
  • Яйце куряче 3 шт
  • Панірувальні сухарі 3−4 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Чорний мелений перець на смак
  • Оливкова олія 2 ст л.

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням усі овочі ретельно вимийте.
  2. Картоплю, моркву та цибулю очистіть від верхнього шару, овочі натріть на великій тертці. Кабачок також натріть на тертці, не зчищаючи шкірку. У зрілого плоду шкірку краще зняти.
  3. Всі овочі завантажте в одну простору ємність.
  4. До овочів вбийте три яйця.
  5. Всипте необхідну кількість панірувальних сухарів. Свіжу петрушку дрібно наріжте ножем, додайте до основного складу. Влийте кілька ложок олії, всипте спеції до смаку, додайте подрібнений часник.
  6. Всі інгредієнти ретельно перемішайте між собою, щоб яєчна суміш і панірувальні сухарі рівномірно розподілилися по всіх овочах.
  7. Прямокутну або квадратну форму для запікання змастіть олією, викладіть приготовлену масу, добре утрамбовуючи її ложкою, щоб вона вийшла щільною та рівномірною.
  8. Форму із вмістом поставте в розігріту духовку, запікайте 50 хвилин за температури 180 градусів. Верхній шар запіканки повинен добре підрум'янитися і збільшитися обсягом за рахунок яєць, але при охолодженні він злегка осяде.
  9. Кугель остудіть, розріжте на порційні шматочки, подайте на стіл, доповніть сметаною.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини