Дивовижна гастрономія — що вибрати, щоб вразити гостей

10 червня 2019, 12:31
PR
Створюємо меню під кожен окремий захід (Фото:фото Regent Hill)

Створюємо меню під кожен окремий захід (Фото:фото Regent Hill)

Regent Hill — ексклюзивний проект, який не має аналогів не тільки в Києві, а й в Україні, який можна сміливо назвати одним з найпопулярніших івент-холів столиці.

Гості часто стають постійними клієнтами цього розкішного місця після першого проведеного заходу, повертаючись до незабутніз емоцій знову і знову.

Гостинна атмосфера, різнопланові і яскраві події, команда професіоналів, де кожен буквально закоханий у свою роботу і, звичайно ж, дивовижно смачні страви європейської та східної кухні — відмінні риси мультифункціонального майданчика.

Відео дня

Важливість вибору правильних позицій під час складання меню відіграє ключову роль на заході.

Валентин Мірошниченко

Regent Hill

Сьогодні ми із задоволенням запрошуємо Вас на зустріч з автором кулінарних шедеврів, шеф-кухарем івент-холу Валентином Мірошниченком.

Поговоримо про життя, творчий шлях і плани на майбутнє.

— Валентине, розкажіть як починалася Ваша кар'єра?

— Я з дитинства захоплююся кулінарією. Спочатку з задоволенням спостерігав, як готує мама, а потім і сам почав брати участь у цьому процесі. Коли настав час вибирати вищий навчальний заклад, я легко прийняв рішення вступити до Київського професійного ліцею громадського харчування за спеціальністю «кухар». Паралельно навчанню, я встигав ще й підробляти.

До того ж не стільки через гроші, скільки заради практичного досвіду. Графік був досить щільний, але це було того варте.

— Виходить, ще студентом Ви почали працювати за професією?

— Абсолютно точно. Деякий час я працював в одному з топових нічних клубів Києва. Це і був мій перший практичний досвід.

Згодом, мене запросили обійняти посаду су-шефа у великому івент-холі Києва, де через деякий час я став шеф-кухарем.

За 14 років роботи я довів до досконалості майстерність обслуговування великих заходів — банкетів, концертів, фуршетів і конференцій з кількістю гостей до 2000. Два роки тому я очолив кухню Regent Hill, де щодня розвиваюся і поліпшую свої навички в межах цього проекту.

Незважаючи на багаторічний професійний досвід, Валентин Мірошниченко не припиняє вчитися і розвиватися. Справжній шеф постійно стежить за змінами на ринку, «відчуває» кулінарні тренди.

Regent Hill
Фото: Regent Hill

— Валентине, чи здобували Ви десь додаткову професійну освіту?

— В Італії я вивчав місцеву кухню з локальних продуктів, удосконалювався в приготуванні страв за традиційними рецептами.

Навчання в Іспанії познайомило з сучасними техніками приготування страв. Наприклад, розібрався з новими цікавими текстурами, молекулярною кухнею, використанням гаджетів у кулінарії тощо. Всі ці знання я зараз успішно застосовую на кухні Regent Hill.

— Яку найекзотичнішу страву Вам доводилося готувати?

— Здебільшого готував класичні страви, але в сучасному оформленні.

— А куштувати?

— А ось куштував багато незвичайного. Наприклад: мариновану медузу або чипси із змії.

— А яка страва найулюбленіша? Що найбільше подобається готувати?

— Найулюбленіша страва родом з дитинства. Це фірмовий капусняк моєї бабусі. За стільки років нікому так і не вдалося перевершити її майстерність.

Regent Hill
Фото: Regent Hill

Не можу сказати, що якусь страву подобається готувати більше, а якусь менше. Я дуже люблю експромт, тоді виходять особливі страви, з несподіваним смаком.

— Які інгредієнти Ви використовуєте найчастіше? Користуєтеся всією палітрою продуктів чи схильні з неї щось виключати?

— Вважаю, що хороший кухар повинен уміти використовувати будь-який продукт, як художник будь-який колір. Кожен інгредієнт має свою історію, таємницю і місце застосування. Майстерність використання базових інгредієнтів і створення з них унікальних страв — саме те, що виділяє хорошого кухаря серед тисяч інших.

— Що потрібно зробити для того, щоб гості залишилися задоволені?

1. Використовувати тільки натуральні і якісні продукти. Всю закупівлю для Regent Hill я контролюю самостійно, тому що кожен продукт має велике значення для наших страв. На щастя, українська земля дуже родюча, тому у нас немає потреби везти всі продукти з-за кордону. Однак, є деякі, які неможливо замінити українськими.

2. Для збереження смаку і максимальної корисності страви потрібно використовувати сучасні технології приготування. За короткий проміжок часу ці технології дозволяють обслужити велику кількість людей, що дуже важливо під час проведення масштабного заходу.

3. Подача повинна бути лаконічною, а форма відповідати змісту. Ми не маємо права зрадити сподівання гостя.

4. І, звісно ж, сервіс. Навіть найвишуканіша страва здасться прісною у рахзі поганого сервісу. За обслуговуванням потрібно уважно стежити.

— Як Ви вважаєте, що робить Ваші страви неповторними? Чи є в них родзинка?

Створюючи меню під кожен окремий захід, ми робимо гостей співавторами


— Кожен шеф-кухар має своє власне бачення приготування тієї чи іншої страви. В цьому і полягає унікальність і авторський почерк. Я створюю свій всесвіт, з відмінними відтінками і звучанням.

Створюючи меню під кожний окремий захід, ми робимо гостей співавторами. Під час дегустації, ми даємо їм можливість бути причетними до тієї чи іншої страви, завжди прислухаємося до їхніх смаків і побажань.

— Які страви Ви радите спробувати в Regent Hill?

— Рекомендую спробувати Фермерське курча з чорним трюфелем, гарніром з полби з в’яленими томатами в курячому ляссе або Філе чорної тріски в соєво-медовій глазурі з морквою, морквяно-імбирним пюре і капустою пак-чой.

— Валентине, поділіться планами на майбутнє?

— Не зупинятися на досягнутому, розвиватися в професії, щодня вивчати нову техніку і технології приготування страв. Створювати унікальні, авторські рецепти.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X