Ви ж теж їх обожнюєте? Як спекти пампушки

15 січня, 23:03

Щоб були рум’яними, змастіть їх жовтком із цукром, а щоб були ароматними — порізаною зеленню з олією та часником

Духмяні, рум’яні, з часником і зеленню — вони дражнитимуть вас і усю родину, поки ви їх не з'їсте.

А ось і рецепт:

  • 150 г молока
  • 150 г води
  • 24 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих)
  • 70 г цукру
  • 100 г борошна
  • 1 яйце
  • 400−430 г борошна
  • 5 г солі
  • 40 г олії або теплого вершкового масла
  • зелень, часник
  • 1 жовток на помазку
  • олія для рук та форми

Реклама

Змішуємо воду та молоко й трохи підігріваємо — але дуже важливо, щоб температура була не вище 38 градусів. Додаємо цукор, дріжджі та частину борошна, перемішуємо й даємо підійти хвилин 20, накривши рушником. Часто я ставлю просто у вимкнену теплу духовку — тісто має підходити в теплому місці.

Далі додаю яйце та іншу частину борошна, вимішую тісто і даю йому підійти (знову в теплому місці).

У тісто вмішую рослинну олію, ділю тісто на шматочки приблизно по 60 г, формую з них кульки, кладу в змащену олією форму та знову ставлю підійти в тепле місце — хвилин на 30−45.

Жовток трохи розбавляю водою, додаю дрібку цукру й добре змащую верх пампушок, що підійшли.

Випікаю 25−30 хвилин при температурі 185 градусів до рум’яності. Ще гарячі змащую нарізаною зеленню з часником, олією, дрібкою солі та ложкою води. Даю остигнути, і тоді вже куштуємо. Ви ж також їх обожнюєте?

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини