Ви ж теж їх обожнюєте? Як спекти пампушки
Щоб були рум’яними, змастіть їх жовтком із цукром, а щоб були ароматними — порізаною зеленню з олією та часником
Духмяні, рум’яні, з часником і зеленню — вони дражнитимуть вас і усю родину, поки ви їх не з'їсте.
А ось і рецепт:
- 150 г молока
- 150 г води
- 24 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих)
- 70 г цукру
- 100 г борошна
- 1 яйце
- 400−430 г борошна
- 5 г солі
- 40 г олії або теплого вершкового масла
- зелень, часник
- 1 жовток на помазку
- олія для рук та форми
Змішуємо воду та молоко й трохи підігріваємо — але дуже важливо, щоб температура була не вище 38 градусів. Додаємо цукор, дріжджі та частину борошна, перемішуємо й даємо підійти хвилин 20, накривши рушником. Часто я ставлю просто у вимкнену теплу духовку — тісто має підходити в теплому місці.
Далі додаю яйце та іншу частину борошна, вимішую тісто і даю йому підійти (знову в теплому місці).
У тісто вмішую рослинну олію, ділю тісто на шматочки приблизно по 60 г, формую з них кульки, кладу в змащену олією форму та знову ставлю підійти в тепле місце — хвилин на 30−45.
Жовток трохи розбавляю водою, додаю дрібку цукру й добре змащую верх пампушок, що підійшли.
Випікаю 25−30 хвилин при температурі 185 градусів до рум’яності. Ще гарячі змащую нарізаною зеленню з часником, олією, дрібкою солі та ложкою води. Даю остигнути, і тоді вже куштуємо. Ви ж також їх обожнюєте?
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут