Смак дитинства. Як приготувати пухкі вареники з вишнями
Їсти таки вареники ще гарячими — одне задоволення!
Вишня — це любов. А тісто за цим рецептом виходить ніжне-ніжне та пухке. Це мій смак дитинства, їсти гарячими таки вареники — одне задоволення!
Для тіста:
- 200 г кефіру;
- 330−350 г борошна плюс на підпил;
- 5 г соди (не повна чайна ложка);
- дрібка солі.
Начинка:
- вишня;
- цукор.
Готуємо.
Для тіста треба, щоб кефір був кислий, можна навіть той, що давно вже стоїть в холодильнику. У кефір додаю сіль та соду, швидко перемішую, додаю борошно і замішую тісто. Даю йому полежати 20−30 хвилин. Тісто виходить дуже ніжним, тож ви можете додавати трішки більше борошна, якщо що.
Тісто валкую на столі товщиною десь 3 мм. Вирізаю маленькі кола. На кожен шматочок тіста кладу вишню, щойно викачану в цукрі (вишня вже попередньо відокремлена від кісточок), і швидко добре защіплюю краї.
Варю на парі на марлі під мискою 3,5−4 хвилини. Знімаю у миску і змащую шматочками вершкового масла. Їм зі сметаною — це просто вау!
Поради:
— не переварюйте тісто;
— також дуже смакує з черешнею.
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут