Смак дитинства. Як приготувати пухкі вареники з вишнями

2 липня 2024, 23:03

Їсти таки вареники ще гарячими — одне задоволення!

Вишня — це любов. А тісто за цим рецептом виходить ніжне-ніжне та пухке. Це мій смак дитинства, їсти гарячими таки вареники — одне задоволення!

Для тіста:

  • 200 г кефіру;
  • 330−350 г борошна плюс на підпил;
  • 5 г соди (не повна чайна ложка);
  • дрібка солі.

Реклама

Начинка:

  • вишня;
  • цукор.

Готуємо.

Для тіста треба, щоб кефір був кислий, можна навіть той, що давно вже стоїть в холодильнику. У кефір додаю сіль та соду, швидко перемішую, додаю борошно і замішую тісто. Даю йому полежати 20−30 хвилин. Тісто виходить дуже ніжним, тож ви можете додавати трішки більше борошна, якщо що.

Тісто валкую на столі товщиною десь 3 мм. Вирізаю маленькі кола. На кожен шматочок тіста кладу вишню, щойно викачану в цукрі (вишня вже попередньо відокремлена від кісточок), і швидко добре защіплюю краї.

Варю на парі на марлі під мискою 3,5−4 хвилини. Знімаю у миску і змащую шматочками вершкового масла. Їм зі сметаною — це просто вау!

Поради:

— не переварюйте тісто;

— також дуже смакує з черешнею.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини