Овоч богів. Дієтолог Оксана Скиталінська назвала цілющі властивості помідорів
Томати мають протизапальну та антиканцерогенну дію, а також зберігають шкіру молодою
Найбільше нахвалюють помідори італійці та іспанці, які пишаються відомою на весь світ лікувально-профілактичною середземноморською дієтою. Якби Джанні Родарі, автор улюбленої казки "Цибуліно" (Чіпполіно) жив у наші дні, то синьйор Помідор був би добрішим, бо, завдяки особливій речовині, каротиноїду лікопену, він:

- Є природнім фотофільтром, який захищає шкіру та сітківку ока від шкідливої дії УФ-проміння. Це дуже круто, бо пряме сонячне проміння не лише спричиняє опіки, але й підвищує ризик раку шкіри.
- Має регенеруючі властивості, тобто прискорює загоєння всіх подряпин, синців, запалень, ерозій, і бореться із сухістю (шкіра, слизові оболонки).
- Є невід'ємною частиною раціону для тих, хто дбає про збереження молодого, свіжого стану шкіри.
- Захищає судини та судинки від запалень, старіння, розривів і закупорки холестериновими бляшками. Судини і найдрібніші капіляри пронизують все наше тіло, по них з кров'ю транспортуються всі необхідні для життя речовини.
- Сприяє підвищенню фертильності (здатності до запліднення) у чоловіків.
- Зменшує шкоду від куріння сигарет (порада: кожну невикурену сигарету замінюйте великим помідором, так поступово і кинете курити, і станете здоровішим).
- Має протизапальну та протиракову дію. Є велика кількість досліджень про антимутагенну (зниження ризику злоякісних перероджень клітин) та антиканцерогенну дію (зниження ризику росту та розповсюдження ракових пухлин) лікопену.
Помідори корисні в будь-якому вигляді, а справжній густий 100% томатний кетчуп – це теж джерело лікопену.
Помідори корисні в будь-якому вигляді
Не менш корисним є томатний сік, який можна приготувати і подати так, що він видаватиметься напоєм богів.
Рецепт:
Узяти один жовтий помідор (шкірку ошпарити і зняти), половину червоного болгарського перцю, трошки солі (на кінчику ножа), порошку куркуми та чорного перцю.
- Помідор збити у блендері і половину відлити у склянку.
- В іншу половину додати куркуму, перець і збити ще раз.
- В склянку налити пошарово.
- Прикрасити базиліком.
Гарно, смачно, насичує.
Текст публікується з дозволу авторки.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения Нового Времени
Більше блогів тут