Овоч богів. Дієтолог Оксана Скиталінська назвала цілющі властивості помідорів

25 серпня 2018, 19:37

Томати мають протизапальну та антиканцерогенну дію, а також зберігають шкіру молодою

Найбільше нахвалюють помідори італійці та іспанці, які пишаються відомою на весь світ лікувально-профілактичною середземноморською дієтою. Якби Джанні Родарі, автор улюбленої казки "Цибуліно" (Чіпполіно) жив у наші дні, то синьйор Помідор був би добрішим, бо, завдяки особливій речовині, каротиноїду лікопену, він:

Відео дня

  • Є природнім фотофільтром, який захищає шкіру та сітківку ока від шкідливої дії УФ-проміння. Це дуже круто, бо пряме сонячне проміння не лише спричиняє опіки, але й підвищує ризик раку шкіри.
  • Має регенеруючі властивості, тобто прискорює загоєння всіх подряпин, синців, запалень, ерозій, і бореться із сухістю (шкіра, слизові оболонки).
  • Є невід'ємною частиною раціону для тих, хто дбає про збереження молодого, свіжого стану шкіри.
  • Захищає судини та судинки від запалень, старіння, розривів і закупорки холестериновими бляшками. Судини і найдрібніші капіляри пронизують все наше тіло, по них з кров'ю транспортуються всі необхідні для життя речовини.
  • Сприяє підвищенню фертильності (здатності до запліднення) у чоловіків.
  • Зменшує шкоду від куріння сигарет (порада: кожну невикурену сигарету замінюйте великим помідором, так поступово і кинете курити, і станете здоровішим).
  • Має протизапальну та протиракову дію. Є велика кількість досліджень про антимутагенну (зниження ризику злоякісних перероджень клітин) та антиканцерогенну дію (зниження ризику росту та розповсюдження ракових пухлин) лікопену.

Помідори корисні в будь-якому вигляді, а справжній густий 100% томатний кетчуп – це теж джерело лікопену.

Помідори корисні в будь-якому вигляді

Не менш корисним є томатний сік, який можна приготувати і подати так, що він видаватиметься напоєм богів.

Рецепт:

Узяти один жовтий помідор (шкірку ошпарити і зняти), половину червоного болгарського перцю, трошки солі (на кінчику ножа), порошку куркуми та чорного перцю.

  • Помідор збити у блендері і половину відлити у склянку.
  • В іншу половину додати куркуму, перець і збити ще раз.
  • В склянку налити пошарово.
  • Прикрасити базиліком.

Гарно, смачно, насичує.

Текст публікується з дозволу авторки.

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения Нового Времени

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X