Смачна, ароматна, соковита. Як приготувати буженину

16 лютого 2023, 23:03

З цим рецептом ви все зробите дуже швидко

Сьогодні я пропоную приготувати українську автентичну страву, яка у багатьох з вас асоціюється зі святами. Смачна, ароматна, соковита буженина. Від однієї тільки згадки про неї розігрується апетит. А з цим рецептом ви приготуєте буженину дуже швидко і в задоволення.

Реклама

Інгредієнти:

  • Свинина — 1−1,2 кг
  • Часник — 1,5 головки
  • Гірчиця — 1 ст. л.
  • Мед — 1 ст. л.
  • Спеції для м’яса
  • Сіль

Щоб приготувати буженину, візьміть шматок свіжої свинини 1−1,2 кг, краще брати задню частину або ошийок. Очистьте м’ясо від плівок і зробіть у ньому глибокі надрізи. У них ми сховаємо часник, обмочений у солі, який надасть страві просто неймовірний аромат (візьміть десь 1 головку часнику).

Далі помістіть це м’ясо в каструлю з окропом. Посоліть, додайте ще кілька зубчиків часнику та варіть все 20 хвилин.

Викладіть свинину на деко, застелене пергаментом. Присипте добряче спеціями. Змішайте по 1 ст. л гірчиці та меду, змастіть ними м’ясо і запікайте в духовці 1 годину при 180 градусах в режимі конвекції. А поки буженина готується — спробуйте не здуріти від цього божественного аромату.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини