Смачна, ароматна, соковита. Як приготувати буженину
З цим рецептом ви все зробите дуже швидко
Сьогодні я пропоную приготувати українську автентичну страву, яка у багатьох з вас асоціюється зі святами. Смачна, ароматна, соковита буженина. Від однієї тільки згадки про неї розігрується апетит. А з цим рецептом ви приготуєте буженину дуже швидко і в задоволення.
Інгредієнти:
- Свинина — 1−1,2 кг
- Часник — 1,5 головки
- Гірчиця — 1 ст. л.
- Мед — 1 ст. л.
- Спеції для м’яса
- Сіль
Щоб приготувати буженину, візьміть шматок свіжої свинини 1−1,2 кг, краще брати задню частину або ошийок. Очистьте м’ясо від плівок і зробіть у ньому глибокі надрізи. У них ми сховаємо часник, обмочений у солі, який надасть страві просто неймовірний аромат (візьміть десь 1 головку часнику).
Далі помістіть це м’ясо в каструлю з окропом. Посоліть, додайте ще кілька зубчиків часнику та варіть все 20 хвилин.
Викладіть свинину на деко, застелене пергаментом. Присипте добряче спеціями. Змішайте по 1 ст. л гірчиці та меду, змастіть ними м’ясо і запікайте в духовці 1 годину при 180 градусах в режимі конвекції. А поки буженина готується — спробуйте не здуріти від цього божественного аромату.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут